fbpx
Бронемашини Kirpi допомагають деокуповувати південь України 

Бронемашини Kirpi допомагають деокуповувати південь України 

BMC Автотехніка Бронетехніка Війна з Росією ВМС України Деокупація ЗСУ Морська піхота Україна

Бронемашини Kirpi турецького виробництва допомагають українським морпіхам звільняти південь України від російських окупантів.

Військові окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського нещодавно пройшли тактичні заняття на одному з полігонів, повідомляє АрміяInform.

Під час тренування акцент був зроблений на курсі стрільб для екіпажу машини.

“Наш підрозділ наразі проходить заняття з курсу стрільб – відпрацьовуємо роботу кулеметника та водія у парі, рухаючись двійками, а також стрільбу з кулемета Browning з місця та під час руху по мішенях, які встановлені на відстані 600–800 метрів”, – розповідає морський піхотинець Антон.

Із його слів, такі заняття дозволяють поновити вміння та навички бійців.

“Сьогодні ми тренуємось, а завтра – виконуємо бойові завдання. Розслаблятись ніколи”, – наголосив військовий.

Морський піхотинець додає, що турецький бронеавтомобіль дуже гарно справляється із покладеними на нього завданнями, його броня корпусу допомагає зберегти екіпаж.

А кулемет Browning допомагає боротися з ворожою піхотою, та уражати неброньовану та легкоброньовану техніку окупантів.

“Browning дуже ефективний, головне потоваришувати з ним та враховувати всі його капризи”, – розповів навідник-кулеметник турецького бронеавтомобіля.

На бронеавтомобілях Kirpi українські морські піхотинці ведуть наступальні дії та звільняють територію від загарбників.

“За допомогою цих машин вели наступальні дії, вони зарекомендували себе на відмінно, витримали обстріл з танка та засобів ПТРК, зберегли життя і здоров’я особового складу, – а це найголовніше”, – наголосив Антон.

Загалом військові запевняють, що вони задоволені використанням Kirpi.

Бронемашина Kirpi

Kirpi має однокузовну броньовану кабіну, чотири куленепробивні вікна та сидіння з амортизацією.

У передній частині бронемашини Kirpi розташований двигун, а в середній частині розміщується екіпаж. Десантне відділення тягнеться від центру до кормової частини корпусу.

Машина оснащена протимінно-вибухостійкими сидіннями, Kirpi 4×4 здатна вмістити до 13 чоловік особового складу, включаючи водія, кулеметника та командира.

Про те, що до українського війська надійшли бронемашини Kirpi турецького виробництва, стало відомо на початку серпня. За даними джерел Defense News, тоді українські військові отримали 50 вживаних машин, які Україні передала Туреччина.

Збройні Сили України отримали бронемашини після урядової угоди між країнами. Україна не підписувала контракт із компанією BMC, яка виробляє ці бронемашини.

За допомогою Kirpi українські військові штурмують окуповані росіянами населені пункти. Про участь цих бронемашин у бойових діях повідомляли на початку вересня.

BMC Автотехніка Бронетехніка Війна з Росією ВМС України Деокупація ЗСУ Морська піхота Україна