fbpx
Бригада Петра Франка отримала автоматизований командний пункт

Бригада Петра Франка отримала автоматизований командний пункт

«Аеротехніка-МЛТ» 7 БрТА імені Петра Франка Авіація ПС ЗСУ

На військовому аеродромі 7-ї бригади тактичної авіації імені Петра Франка, що дислокується на Хмельниччині, розпочали роботи з монтажу автоматизованого командно-диспетчерського пункту (АКДП)  нового покоління.

Про це повідомляє АрміяInform.

Бригада фахівців Науково-виробничого підприємства «Аеротехніка-МЛТ» протягом двох тижнів планує виконати всі монтажні та налагоджувальні роботи і ввести в робочий стан сучасний комплекс.

Новий автоматизований командно-диспетчерський пункт дозволить у автоматичному режимі відображати повітряну обстановку в районі летовища. Це значно підвищить рівень безпеки польотів, зручність та якість роботи персоналу.

Інформація з різних радіолокаційних засобів, які діють у зоні аеродрому, автоматично надходитиме на один монітор, що дасть змогу об’єктивно відображати структуру повітряного простору в районі аеродрому.

Монтаж автоматизованого командно-диспетчерського пункту нового покоління в 7-й бригаді тактичної авіації імені Петра Франка

Завдяки цьому керівництво польотів одночасно отримуватиме точну інформацію і щодо розташування повітряних суден у районі аеродрому, і щодо стану погоди.

АКДП об’єктивно оцінює кожний літальний апарат на маршруті, зльоті й посадці навіть у разі збоїв окремих РЛС або якщо противник чинить перешкоди.

Також є можливість у реальному часі контролювати дії фахівців групи керівництва польотів і членів екіпажу повітряних суден. Ці дані включать у єдину систему збирання та обробки радіолокаційної інформації ЗС України.

На зміну морально застарілій техніці радіотехнічного зв’язку ще радянського виробництва, що донедавна використовувалась у бригаді імені Петра Франка, прийде сучасна вітчизняна автоматизована техніка, яку розробили конструктори Науково-виробничого підприємства «Аеротехніка-МЛТ».

Монтаж автоматизованого командно-диспетчерського пункту нового покоління в 7-й бригаді тактичної авіації імені Петра Франка

Варто зазначити, що на декількох військових аеродромах  автоматизований командно-диспетчерський пункт уже успішно використовують для забезпечення польотів.

Після введення в експлуатацію комплексу представники підприємства виробника проведуть навчання фахівців бригади щодо особливостей експлуатації та роботи  на АКДП.

«Аеротехніка-МЛТ» 7 БрТА імені Петра Франка Авіація ПС ЗСУ