fbpx
Британія надасть нові гаубиці та десятки катерів Україні

Британія надасть нові гаубиці та десятки катерів Україні

AS-90 Боєприпаси Велика Британія Військова допомога Європа Ракета Brimstone Світ Україна Швидкісні катери

Велика Британія анонсувала новий пакет військової допомоги до якого увійдуть ракети, артилерійські установки AS-90, бойові катери та інше озброєння.

Новина оприлюднена на урядовому сайті Великої Британії.

По завершенню свого візиту до Одеси новий міністр оборони Сполученого королівства Джон Гілі анонсував черговий пакет військової підтримки для України.

До нового траншу увійшло:

  • 250 тисяч патронів калібру 12,7 мм
  • 90 ракет Brimstone
  • 50 малих військових катерів для проведення річкових та прибережних операцій
  • 40 машин розмінування
  • 10 артилерійських установок АS-90
  • Підтримка раніше наданих AS-90, включаючи 32 нові стволи та інші запчастини
  • 61 бульдозер для допомоги у створенні оборонних позицій

Міністр оборони Британії також доручив офіційним особам забезпечити протягом наступних 100 днів прискорення та повну доставку в Україну озброєння, що було виділене в рамках квітневого пакету допомоги.

Нагадаємо, що у квітні цього року Велика Британія оголосила про виділення найбільшого в історії пакету військової допомоги Україні. До нього увійшли 400 транспортних засобів, 1600 ударних та зенітних ракет, включаючи додаткові Storm Shadow.

Тоді ж Британія погодила значне посилення надводного потенціалу українських військових шляхом передачі 60 човнів, в тому числі морських рейдових та водолазних катерів, а також морські гармати до них.

Під час візиту, який збігся з українськими святкуваннями щорічного дня військово-морського флоту, міністр оборони підтвердив, що новий уряд посилить підтримку Британії.

Як новий міністр оборони я подбаю про те, щоб ми відновили підтримку Великобританії шляхом збільшення поставок життєво важливої ​​військової допомоги“, – заявив Гілі.

Нагадаємо, що у квітні колишній міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс заявив, що уряд розглядає можливість передати перші зразки перспективного лазерного комплексу протиповітряної оборони DragonFire Україні.

AS-90 Боєприпаси Велика Британія Військова допомога Європа Ракета Brimstone Світ Україна Швидкісні катери