fbpx
Британія передала Україні нові автомобілі швидкої допомоги

Британія передала Україні нові автомобілі швидкої допомоги

Велика Британія Гуманітарна допомога Медицина Україна

Велика Британія передала Україні нову партію автомобілів швидкої медичної допомоги для потреб українських медиків та військових.

Про це йдеться у повідомлені Міністерства охорони здоров’я України.

У новій партії Україна отримала п’ять автомобілів швидкої медичної допомоги марки Mercedes

Машини направлені до українських військових медиків та відомчих закладів охорони здоров’я, що перебувають у координації з Міністерством оборони та Міністерством внутрішніх справ.

Зазначено, що «швидкі» повністю укомплектовані необхідним обладнанням, тож можуть одразу виїжджати на виклики.

Карета швидкої медичної допомоги марки Mercedes від Британії Україні. Червень 2022. Україна. Фото: Міністерство охорони здоров’я України

З першого дня повномасштабної війни Міністерство охорони здоров’я регулярно отримує гуманітарну медичну допомогу від Великої Британії.

За понад три місяці війни Сполучене Королівство передало Україні кілька десятків автомобілів швидкої допомоги. Загалом благодійні організації та уряди країн-партнерів передали Україні 320 карет швидкої медичної допомоги.

«Ми дуже вдячні за послідовну підтримку системи охорони здоров’я. Усі передані автомобілі допомагають сьогодні нашим медикам рятувати життя військових та цивільних громадян, які постраждали внаслідок війни», – йдеться у повідомлені представників Міністерства охорони здоров’я України.

Співпраця з EFPIA

Також нещодавно перший заступник Міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда та представники Європейської федерації фармацевтичних індустрій та асоціацій (EFPIA) обговорили можливості для залучення федерації для відновлення системи охорони здоров’я України, що постраждала через війну з Росією.

Один із таких напрямів це адаптація та інтеграція українського медичного законодавства до європейського.

Олександр Комарід. Фото: ЗМІ України

EFPIA має багатий досвід у процедурах формування регуляторних актів так, щоб вони та політика, яку вони регулюють, відповідали загальноєвропейським практикам.

Інша можливість для співпраці — це участь EFPIA у проєкті відновлення закладів охорони здоров’я на звільнених територіях. Нині такий пілотний проєкт упроваджується в Київській області. Одна або декілька організацій можуть фінансувати та цілком контролювати процес відновлення лікарні «під ключ». Так ці організації будуть впевнені, що їхні кошти витрачені правильно та прозоро.

Велика Британія Гуманітарна допомога Медицина Україна