fbpx
Британія передала Україні протитанкові комплекси NLAW – відео Міноборони

Британія передала Україні протитанкові комплекси NLAW – відео Міноборони

NLAW Велика Британія Європа Піхотне озброєння Світ Співпраця Україна

Велика Британія передала Збройним Силам України партію протитанкових засобів у вигляді комплексів NLAW.

Про це інформує Мілітарний.

Міністерство оборони України показало чергову партію військового озброєння, що прибула з Великої Британії.

Цього разу до нашої держави надійшли протитанкові засоби NLAW.

Розвантаженням партії військової допомоги було показане у сюженті «Військового телебачення України»:

У понеділок міністр оборони Британії Бен Уоллес під час слухань у парламенті заявив, що Лондон поставить Україні легкі протитанкові оборонні озброєння.

«Ми прийняли рішення про постачання Україні легких систем протитанкового оборонного озброєння. Невелика кількість військового персоналу Великої Британії також проведе навчання на ранньому етапі протягом короткого періоду часу в рамках операції ORBITAL», – сказав Воллес.

Міністр оборони зазначив, що Велика Британія залишає за собою право надавати двосторонню підтримку Україні, коли її просять, у сферах, які краще допоможуть нашій державі захистити себе.

NLAW

Комплекс NLAW (Next Generation Light Anti-tank Weapon) був розроблений шведською групою Saab AB спільно з британським відділенням групи Thales за завданням та фінансуванням міноборони великої Британі.

Протитанковий комплекс NLAW. Фото з відкритих джерел

Серійно виробляється з 2009 року, було замовлено 20 тисяч систем. У шведській армії комплекс позначається як RB-57, перебуває на озброєнні близько 10 країн світу. Виробництво NLAW ведеться на підприємстві Thales Air Defence у місті Белфаст з кооперацією інших британських компаній.

NLAW є ручним одноразовий протитанковим засобом з ефективною дальністю стрільби до 600 (у новій версії до 800) метрів. Перед пуском навідник за допомогою прицілу протягом трьох секунд відстежує кутову швидкість цілі, яка запам’ятовується інерційним блоком ракети, який під час польоту робить необхідні поправки, коригуючи напрям руху.

Загальна вага системи 12,4 кг, ракета має діаметр 115 мм, а калібр тандемної кумулятивної бойової частини 150 мм, вона здатна вражати цілі як по лінії польоту, так і зверху. Термін зберігання комплекту NLAW становить 20 років.

NLAW Велика Британія Європа Піхотне озброєння Світ Співпраця Україна