fbpx
Британія перекине війська до Німеччини на тлі загрози атаки РФ на Україну

Британія перекине війська до Німеччини на тлі загрози атаки РФ на Україну

Велика Британія НАТО Німеччина Світ

Велика Британія перекине сотні одиниць техніки на нову базу НАТО у Німеччині.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на британське видання The Times.

База передового розгортання НАТО у Зеннелагере біля міста Падеборн. стане одним із трьох регіональних форпостів для британських військових.

До Німеччини вирушать сотні одиниць військової техніки, включаючи танки та безпілотники.

«У рамках найбільшої за останні 20 років трансформації військової служби армія хоче розмістити бригаду у 250 одиниць техніки ближче до Східної Європи на випадок війни з Росією», – зазначає газета.

Танки Британії Challenger 3. Фото: МО Британії

Джерела в британській армії повідомили виданню, що замість того, щоб базувати всі сили на території Сполученого Королівства і перекидати їх через Ла-Манш, вони будуть розміщені ближче до передової. Так що Великій Британії не доведеться садити їх усі на кораблі.

За даними джерел газети, такі сили включатимуть сотні одиниць техніки. Включаючи модернізовані танки Challenger 3, бронетранспортери Boxer, бронемашини Ajax, артилерію, машини розмінування, безпілотники, паливозаправники.

Джерела наголосили, що подібні сили мають бути готовими діяти будь-якої миті по всій Європі, включаючи Естонію та Польщу.

На початку листопада українська розвідка повідомила, що біля кордону України та на окупованому Криму зосереджено близько 90 тисяч російських військових.

Фото на тему: ЗС РФ / Збройні сили Росії / Армія Росії

Факти, що надаються розвідувальними органами України, знаходять своє підтвердження під час обміну інформацією з партнерами України.

Нагадаємо, Британія також готова направити більше військових для допомоги Польщі.

Міністр оборони Британії Бен Воллес повідомив, що ще щонайменше 100 британських військових, ймовірно, будуть направлені до Польщі, щоб допомогти подолати кризу мігрантів на кордоні з Білоруссю.

Велика Британія НАТО Німеччина Світ