fbpx
Британія планує використовувати M270 до 2050 року

Британія планує використовувати M270 до 2050 року

Lockheed Martin M270 РСЗВ Артилерія Велика Британія Європа Закупівлі

Нова програма модернізації британських реактивних систем залпового вогню M270 дасть змогу використовувати ці системи до 2050 року.

Про це повідомив британський аналітик Ніколас Драммонд у своєму твіттері.

У своєму твіті Драммонд підтвердив, що програма модернізації йде за графіком і в межах передбаченого бюджету.

Вона спрямована на розширення парку ракетних систем залпового вогню M270 до 71 пускової установки і оснащення систем найсучаснішими ракетами.

Оновлений парк планують озброїти ракетами з дальністю стрільби до 150 км. Крім того, програма передбачає використання ракет PrSM(Precision Strike Missile) дальність ураження яких на першому етапі буде до 499 км, а згодом дальність ураження планують збільшити до неймовірних 999 км.

Precision Strike Missile -це ракета, що розробляється для заміни тактичних ракет MGM-140 (ATACMS) компанією Lockheed Martin.

PrSM є всепогодною високоточною керованою ракетою, що запускається як з реактивної системи залпового вогню M270(А1/A2) так і M142.

Ракета призначена для завдання ударів по протиповітряній обороні противника, пусковим установкам ракет, вузлам управління, районам зосередження військ та особливо важливим цілям на полі бою на дальності понад 500 кілометрів.

Модернізація британського парку РСЗВ M270 до рівня А2 дасть можливість не тільки збільшити дальність та точність ураження цілей, а й через оновлення електроніки та ходової використовувати систему до 2050 року.

Оновлені M270А2, які планує отримати Сполучене Королівство, отримає новий двигун потужністю 600 кінських сил, нову трансмісію, модулі пускової установки, покращену броньовану кабіну, яка забезпечує захист від стрілецької зброї, уламків снарядів та саморобних вибухових пристроїв.

Міністерство оборони Великої Британії підтримало проведення модернізації як значний стрибок вперед в обороноздатності острівної країни, особливо зважаючи на зростання ролі високоточної зброї у світі.

Новий британський пакет модернізації, не лише збільшить термін служби системи і збільшить дальність ураження цілей, а й надасть стратегічну перевагу у стримуванні потенційних супротивників.

 

Lockheed Martin M270 РСЗВ Артилерія Велика Британія Європа Закупівлі