fbpx
Британія постачатиме в Україну високоточне озброєння – Таран

Британія постачатиме в Україну високоточне озброєння – Таран

Андрій Таран Велика Британія Військово-морська база ВМС України Ракетні катери Співпраця Україна

Міністр оборони Андрій Таран розкрив зміст Меморандуму про наміри між Міністерством оборони України і Міністерством оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії про співробітництво з розвитку та підвищення спроможностей Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Про це повідомляє сайт МОУ.

За його словами в документі йдеться про постачання сучасних зразків військової техніки та новітнього високоточного озброєння, налагодження виробництва окремих видів військової продукції в Україні, а також будівництво об’єктів базування ВМС України.

Конкретні заходи з практичної імплементації досягнутих домовленостей будуть обговорені під час двосторонньої зустрічі Міністра оборони України Андрія Тарана з Державним секретарем з питань оборони Великої Британії Беном Воллесом, яка відбудеться у четвер, 8 жовтня.

«Реалізація цих проєктів дозволить значно посилити спроможності та бойовий потенціал українського флоту, взаємосумісність вітчизняних ВМС з військово-морським компонентом держав-членів НАТО. Крім того, розраховуємо, що це стане драйвером відновлення суднобудівної галузі України і дозволить залучити в нашу економіку найсучасніші технології», – зазначив Андрій Таран.

Авіаносці HMS Prince of Wales та HMS Queen Elizabeth.

Нагадаємо, 7 жовтня 2020 року українська делегація на чолі з Президентом України Володимиром Зеленським відвідала військово-морську базу Великої Британії «Портсмут». Під час заходу делегація оглянула авіаносець ВМС ЗС Великої Британії «Prince of Wales», а також провела інтерактивний круглий стіл з представниками британських компаній, які розглядаються потенційними партнерами в питаннях розвитку спроможностей Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Міністр оборони України Андрій Таран у складі офіційної делегації України бере участь у заходах, передбачених програмою офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського до Великої Британії.

Андрій Таран Велика Британія Військово-морська база ВМС України Ракетні катери Співпраця Україна