fbpx
Британія продає Єгипту списані кораблі підтримки

Британія продає Єгипту списані кораблі підтримки

Африка Велика Британія ВМС Єгипту Єгипет Світ Флот

Велика Британія продає Єгипту два виведених зі складу британського флоту кораблі підтримки «Fort Austin» та «Fort Rosalie».

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Міністерство оборони Великої Британії.

Обидва кораблі повною водотоннажністю 23 980 тонн і довжиною 185 м були введені до складу флоту Великої Британії в 1978-1979 роках та були списані 31 березня 2021 року.

Очікується, що перед передачею Військово-морським силам Єгипту вони пройдуть ремонт у Великій Британії.

Натомість флот Великої Британії отримає нові кораблі Fleet Solid Support (FSS).

Ілюстрація нового корабля підтримки Fleet Solid Support (FSS)

За знаковою угодою Британія продала Єгипту військові кораблі вперше за понад 30 років.

Допоміжні кораблі Королівського флоту, «Fort Austin» та «Fort Rosalie», були продані Управлінням з продажу оборонного обладнання (DESA).

Їхнє нове життя може також підтримати робочі місця у Великій Британії, оскільки ведуться переговори про ремонт суден перед їх відправкою на експорт.

Корабель підтримки «Fort Rosalie» (A385)

Міністр оборонних закупівель Джеремі Куїн сказав: «Форт Остін і Форт Розалі відігравали важливу роль у підтримці нашого військово-морського флоту протягом десятиліть, і я дякую всім, хто брав участь у їхній важливій роботі».

Довідково: Кораблі підтримки RFA – призначені для постачання на інші кораблі боєприпасів, вибухових речовин та харчових продуктів.

«Fort Rosalie» (A385) був головним кораблем свого класу у Королівському флоті. Форт Розалі спочатку називався «Fort Grange», але був перейменований у травні 2000 року.

Корабель підтримки «Fort Grange» у 1982 році

«Fort Austin» (A386) був закладений у Скотт Литгоу у 1975 році, спущений на воду у 1978 році та зданий в експлуатацію у 1979 році.

Африка Велика Британія ВМС Єгипту Єгипет Світ Флот