fbpx
Британія шукає покупця на свої CVR(T) MK2

Британія шукає покупця на свої CVR(T) MK2

БМП Бронетехніка Велика Британія Світ

Міністерво оборони Великої Британії виставило на продаж серію бойових броньованих машин CVR(T) (Combat Vehicle Reconnaissance).

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на британське Управління з продажу оборонного обладнання (DESA).

Бойові гусеничні машини розвідки EM235 & MK2 продаються з надлишків військової техніки Збройних Сил Британії.

Продажем займається Управління з продажу оборонного обладнання (DESA), яке входить до британського Міністерства оборони.

Combat Vehicle Reconnaissance (Tracked) перебуває на оперативній службі в британській армії з 1970-тих років.

Бронемашина сімейства CVR(T) Великої Британії. Фото з відкритих джерел

Варіант EM235 (Environmental Mitigation) був розроблений в кінці 2000-х для Афганістану. Бронемашина добре підходила для пустелі через оновлену ходову частину та інші вдосконалення від МК1.

Версія MK2 випускалася з 2010 року та мала корпус з кращим балістичним захистом, протимінними підривними пластинами та планкою броня для операцій в Афганістані.

Бронемашина вперше розроблена у Великій Британії в 1960-і роки компанією Alvis з метою замінити в експлуатації попередню розробку тієї ж фірми – бронеавтомобіль Saladin.

Модифікації

Велика Британія продає бронемашину у п’яти модифікаціях:

  • Scimitar – бойова розвідувальна машина;
  • Sultan – командно-штабна машина;
  • Spartan – бронетранспортер;
  • Samson – броньована ремонтно-евакуаційна машина;
  • Samaritan – броньована медична машина.
Бронемашина у модифікації Scimitar. Фото з відкритих джерел

Всі модифікації CVR(T) мають однотипну підвіску, двигун і зварний бронекорпус з алюмінієвої броні. Загалом на озброєння британських Збройних сил та армій інших країн надійшло понад 3500 машин цього класу.

В останні роки машини сімейства CVR(T) були значно модернізовані, що включала встановлення протикумулятивних екранів для покращення захисту від РПГ-7, системи зовнішнього охолодження, поліпшення броні (зокрема, встановлення пасивної броні на шасі приблизно 160 машин та систем протимінного захисту приблизно на 130 машин) та засобів нічного бачення. У 2020 році закінчився термін служби машин цього сімейства, що стало причиною їх продажу з надлишків військового майна Великої Британії.

Нагадаємо, у травні 2021 року стало відомо, що Велика Британія замовляє 148 основних танків Challenger 3 для потреб королівської армії. Танки Challenger 3 це глибока модернізація наявних на озброєнні Challenger 2, що використовуються з 1998 року.

БМП Бронетехніка Велика Британія Світ