fbpx
Британія шукає системи ППО для захисту критичної інфраструктури

Британія шукає системи ППО для захисту критичної інфраструктури

Велика Британія Європа ЗРК ППО та ПРО Світ

Міністерство оборони Сполученого Королівства шукає системи протиповітряної оборони, здатні захистити об’єкти критичної інфраструктури.

Про це стало відомо під час парламентських засідань.

У межах посилення систем протиповітряної оборони Міністерство оборони Сполученого Королівства розглядає можливість закупівлі систем протиповітряної оборони, які розроблені та вироблені у Британії.

Також, за словами Люка Полларда, Британія паралельно досліджує програму «STORM», яка націлена на розробку системи протиракетної оборони Сполученого Королівства.

Комплекс протиповітряної оборони Sky Sabre. Фото: МО Британії

«Міністерство оборони  переглядає свої можливості протиповітряної оборони та внесок у ширшу національну оборону в межах Стратегічного огляду оборони (SDR) і тісно співпрацює з іншими урядовими департаментами, щоб допомогти розробити майбутню систему», — сказав Поллард.

Також він зазначив, що Британія вже має системи, які можуть захистити країну від масових атак дронів та крилатих ракет, але зазначив, що цих засобів недостатньо для захисту критичної інфраструктури від балістичних ракет.

«Британія наразі має широкий спектр можливостей для протидії повітряній та ракетній загрозі, яка стоїть перед нами. Це включає, але не обмежується: літаки Typhoon у стані готовності до швидкого реагування, есмінці Type 45, наземні протиповітряні засоби малої та середньої дальності та численні критично важливі допоміжні елементи», — додав він.

Нагадаємо, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Міністерство оборони Сполученого Королівства детально стежить за подіями в Україні та намагається власними силами підготувати збройні сили до нових загроз.

Оскільки держава розміщена на острові, системи протиповітряної оборони є пріоритетним напрямком розвитку задля гарантування безпеки.

Окрім цього, в межах програми «STORM» уряд також здійснює пошук систем, здатних перехоплювати балістичні ракети середньої дальності. Перший крок був зроблений шляхом закупівлі європейських ракет Aster 30 Block 1 NT, якими будуть озброєні ракетні есмінці проєкту Type 45.

Наступний крок — це пошук наземних систем, які функціонально схожі на американські Aegis Ashore, щоб забезпечити постійний захист території від таких загроз.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що британська армія вперше використала лазерну зброю на мобільній бойовій машині Wolfhound.

Велика Британія Європа ЗРК ППО та ПРО Світ