fbpx
Британія веде переговори з Україною про продаж ракет – The Times

Британія веде переговори з Україною про продаж ракет – The Times

MBDA Авіація Велика Британія ВМС України Європа ЗСУ ПС ЗСУ Співпраця Україна Флот

Велика Британія веде переговори з Україною про продаж ракет класу «земля-земля» та «повітря-земля» для озброєння українських патрульних катерів та бойових літаків.

Про це інформує Мілітарний.

Міністерство оборони Великої Британії обговорює зі своїми колегами з України, продаж ракет Brimstone класу «повітря-земля», які здатні уражати групові та одиночні в тому числі і швидкісні надводні цілі. Їх пропонується розгорнути на бойових кораблях та катерах українських ВМС, пише британське видання The Times.

Крім того, сторони розглядають можливість поставок ракет для озброєння українських бойових літаків. Вартість таких ракет становить понад 100 000 фунтів стерлінгів кожна.

Велика Британія вперше веде переговори з Україною про продаж летальної зброї.

Якщо сторони зможуть домовитися, це стане першим продажем Києву ракет з боку Лондона.

Пропозиції надходять на тлі побоювань в Міністерстві оборони України з приводу того, що Росія може спробувати використовувати газову кризу для захоплення більшої частини території нашої держави.

Ракета Brimstone, розроблена міжнародним консорціумом MBDA UK для збройних сил Великої Британії. Оснащується активною радіолокаційною головкою самонаведення, що дозволяє з великою точністю вражати рухомі цілі. Крім того, є можливість лазерного наведення. Бойова частина ракети влаштована по тандемному принципу.

Ракета «Brimstone»

Половина коштів з кредитних 2,5 млрд фунтів стерлінгів (2,7 млрд дол.), які Велика Британія надає Україні, піде на посилення українського флоту.

Зокрема, будуть побудовані військово-морські бази. За першими двома вже розпочато підготовчі роботи. Одна з них буде знаходитись на узбережжі Чорного моря, друга — Азовського.

Нагадаємо, у серпні 2021 повідомлено, що Велика Британія передасть два виведених мінних тральщики Ramsey та Blyth Україні.

У вересні стало відомо, що ракетні катери Fast Inshore Attack Craft (FIAC) для України почнуть будувати на суднобудівному заводі Babcock Rosyth у Шотландії.

MBDA Авіація Велика Британія ВМС України Європа ЗСУ ПС ЗСУ Співпраця Україна Флот