fbpx
Британія вкладе в оборону найбільше з часів Холодної війни

Британія вкладе в оборону найбільше з часів Холодної війни

Велика Британія Світ

Велика Британія вкладе в свою оборону найбільше з часів завершення Холодної війни.

Як пише Новинарня, про це інформує The Guardian.

Сьогодні про це має намір оголосити прем’єр Великої Британії Борис Джонсон.

Озвучена цифра додаткових коштів на оборону Великої Британії має скласти 16,5 млрд фунтів, які будуть розподілені протягом наступних чотирьох років.

Я ухвалив це рішення у розпал пандемії, тому що захист королівства має бути на першому місці, – пояснив Джонсон у своїй  заяві, оприлюдненій напередодні виступу.

Джонсон під час виступу в парламенті представить перші результати найбільшого за три десятиліття огляду зовнішньої політики і оборони.

Теперішній оборонний бюджет Британії складає трохи менше ніж 42 мільярди фунтів на рік.

Збільшення військових витрат зміцнить позицію Сполученого Королівства як найбільшого спонсора оборони в Європі і дозволить збільшити інвестиції в такі галузі, як кібербезпека і космос.

Авіаносці HMS Prince of Wales та HMS Queen Elizabeth.

Міжнародна ситуація небезпечніша і конкурентніша, ніж будь-коли з часів холодної війни, і Британія повинна бути вірна нашій історії і підтримувати наших союзників. Щоб домогтися цього, нам необхідно повсюдно розширити наші можливості, – додав очільник уряду.

Два попередні фінансові роки (2018-2019-й та 2019-2020-й) теж супроводжувались збільшенням витрат на потреби Міністерства оборони Великої Британії. Тоді ця цифра збільшилась на 1 млрд фунтів стерлінгів (майже 1,3 млрд доларів США).

Основна частина додаткових коштів була витрачена на зміцнення ядерного потенціалу Сполученого Королівства — програму створення атомних підводних човнів типу Dreadnought, оснащених балістичними ракетами Trident.

Крім того, виділені кошти дозволять Лондону виконати зобов’язання з придбання у США 48 винищувачів-бомбардувальників F-35 п’ятого покоління.

Велика Британія Світ