fbpx
Британія виділить 120 млн фунтів для посилення морської коаліції 

Британія виділить 120 млн фунтів для посилення морської коаліції 

Велика Британія Війна з Росією Європа Світ Україна

Уряд Сполученого Королівства виділить 120 мільйонів фунтів для посилення морської коаліції.

Про це повідомляє офіційний сайт уряду країни.

Додаткове фінансування пов’язане з частішими ударами Росії по портовій інфраструктурі України та спробами блокування зернового коридору, який націлений на експорт українського зерна.

Як зазначають в британському уряді, у період з 5 по 14 жовтня в одеському порту було пошкоджено чотири цивільні судна, які здійснювали завантаження та вивантаження вантажів.

Українські морські дрони Sea Baby. 2023 рік. Кадр з відео СБУ

Додаткове фінансування буде спрямоване на закупівлю Україною морських та повітряних дронів, а також відповідного радіолокаційного обладнання, у тому числі берегових радіолокаційних станцій спостереження.

Нагадаємо, що морська коаліція, в якій головують Сполучене Королівство та Норвегія, на сьогодні здійснює пошуки ще додаткових 100 мільйонів фунтів для реалізації більше сотні різних проектів, спрямованих на забезпечення безпечного судноплавства.

«Росія не поважає норм і законів, які керують нашою міжнародною системою. Їхнє незаконне вторгнення було не тільки відвертим нападом на принципи Статуту ООН, але те, як вони вели війну в Україні, не демонструє жодної поваги до людського життя чи наслідків їхнього вторгнення в усьому світі», — сказав Кейр Стармер, прем’єр-міністр Сполученого Королівства.

За інформацією Міністерства оборони Британії, на сьогодні Україна отримала більше сотні протикорабельних ракет, десантних катерів та іншого обладнання для посилення берегової оборони.

Нагадаємо, що в рамках підтримки, Британія надасть Україні позику розміром 2,26 мільярда фунтів стерлінгів для закупівлі необхідного озброєння.

Цей кредит є внеском Великої Британії до загальної програми країн G7 для України, в межах якої 50 мільярдів доларів будуть надані на військові, бюджетні та відновлювальні потреби.

Кредит буде погашений коштом надприбутків від заморожених російських активів, які перебувають під санкціями країн Заходу.

Ця позика може бути використана як для закупівлі озброєння у Сполученому Королівстві, так і для замовлення в інших країнах, які не підпадають під санкції.

Велика Британія Війна з Росією Європа Світ Україна