fbpx
Британія замовила піхотні РЕБ проти вибухових пристроїв

Британія замовила піхотні РЕБ проти вибухових пристроїв

Велика Британія Європа Міни РЕБ Світ

Велика Британія замовила розробку піхотних засобів електронної протидії для захисту від дистанційно керованих вибухових пристроїв.

Міністерство оборони Британії повідомило, що солдати отримають інноваційний цифровий захист. Перші поставки систем мають розпочатися у 2026 році.

П’ятирічний контракт на суму 45 мільйонів фунтів стерлінгів було укладено з PA Consulting у рамках проєкту CRENIC.

Проєкт CRENIC коштує 400 мільйонів фунтів стерлінгів і працює над створенням РЕБ наступного покоління для сухопутних військ.

Він спеціально розроблений для захисту особового складу від загрози, що створюється вибухонебезпечними боєприпасами, які активуються дистанційними пристроями.

Зустріч представників міноборони Британії з представниками компаній щодо розробки системи у рамках проєкту CRENIC. Жовтень 2022. Велика Британія. Фото: Міноборони Британії

Група під керівництвом PA Consulting, відома як Team Protect, до якої також входять Leonardo UK, Leidos UK та Marshall Land Systems, була однією з трьох команд, які взяли участь у тендері.

Інженерам необхідно надати технологію, яка виявлятиме і знешкоджуватиме міни або інші вибухові пристрої за допомогою електромагнітного випромінювання.

У майбутньому ці системи РЕБ також планують застосовувати для боротьби з безпілотними літальними апаратами.

Обладнання має бути досить легким, щоб солдати могли нести його самостійно, або ж прикріплюватися до транспортних засобів.

Ілюстрація до проєкту CRENIC

Нова система буде сумісна з архітектурою оборонної кібернетичної та електромагнітної діяльності (CEMA).

Вона використовує відкриті апаратні та програмні технології, схожі до звичайних комп’ютерів і мобільних додатків. Це дозволить британській армії модифікувати технології та ефективніше співпрацювати з країнами-союзниками.

Для розробки системи Team Protect запустить сучасну лабораторію. У ній інженери проводитимуть дослідження та експерименти навіть після випуску системи, щоб оновлювати її у міру виникнення нових загроз.

Велика Британія Європа Міни РЕБ Світ