fbpx
Британська армія отримала від Saab новітні контрбатарейні РЛС Arthur 

Британська армія отримала від Saab новітні контрбатарейні РЛС Arthur 

Велика Британія Європа Контрбатарейні радари РЛС Світ Швеція

Компанія Saab UK поставила британській армії новітні контрбатарейні РЛС Arthur замість старішої моделі MAMBA.

Про це повідомляє офіційна сторінка компанії Saab.

Загалом Saab поставив британській армії п’ять комплектів контрбатарейних радіолокаційних станцій Arthur, які у війську замінять старішу модель – MAMBA.

Окрім цього, замовлення було розраховане так, щоб покрити також один комплекс радіолокаційної системи MAMBA, переданий британською армією.

Офіційна церемонія взяття нових систем до складу британської армії відбулася 28 червня 2024 року у таборі Ларкхілл, де вони увійшли до 5-го королівського артилерійського полку.

«Ми надзвичайно пишаємося тим, що підтримуємо британську армію нашими найсучаснішими системами TAIPAN. Наші відносини з армією та системою Arthur базуються на багаторічному досвіді служби в Іраку та Афганістані. Британська армія стала першим користувачем нових систем поточного та наступного поколінь Arthur», — сказав Енді Фрейзер, керуючий директор Saab UK.

Нині британська армія оновлює власний артилерійський парк та закуповує сучасні артилерійські системи RCH155, а також новітні контрбатарейні системи Taipan та супутнє обладнання.

«Saab є нашим ключовим партнером як для MAMBA, так і для TAIPAN, і те, що вона як компанія має і продовжує надавати нашим Збройним силам підтримку, надзвичайно вражає. MAMBA вже довела свою цінність, і TAIPAN є кроком у зміні можливостей», — сказав сер Ендрю Грегорі, генерал-лейтенант.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що міністерство оборони Сполученого Королівства шукає системи протиповітряної оборони, здатні захистити об’єкти критичної інфраструктури.

У межах посилення ППО міністерство оборони Сполученого Королівства розглядає можливість закупівлі систем, які розроблені та вироблені у Британії.

Також, за словами Люка Полларда, Британія паралельно досліджує програму «STORM», яка націлена на розробку системи протиракетної оборони Сполученого Королівства.

Нагадаємо, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну міністерство оборони Сполученого Королівства детально стежить за подіями в Україні та намагається власними силами підготувати збройні сили до нових загроз.

Велика Британія Європа Контрбатарейні радари РЛС Світ Швеція