fbpx
Британська розвідка: Костянтинівка та Краматорськ – основні цілі РФ

Британська розвідка: Костянтинівка та Краматорськ – основні цілі РФ

Велика Британія НАТО Розвідка Світ Україна Франція

Костянтинівка та Краматорськ будуть так само жорстко атаковані Росією, як інші міста України на початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомляє Мілітарний.

Такий висновок зробили у Британській розвідці, пише Reuters.

В Міністерстві оборони Великої Британії оновили аналіз щодо війни в Україні.

Йдеться про те, що “широкомасштабні ракетні та артилерійські удари й зусилля з зосередження сил для наступу” показали готовність окупантів повернутися до традиційної російської військової доктрини.

Залишки від ракети РК “Искандер” у районі Краматорська

Раніше вже повідомлялося, що Росія готується до початку “другого етапу” війни проти України. На думку заступника генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, ця стадія буде ширшою та з більшими жертвами.

Також в міноборони Британії зазначили, що оборона Маріуполя сковує значну частину військ та техніки окупантів.

Наразі морпіхи 36-ї ОБрМП та полк “Азов” заявили про об’єднання підрозділів і продовжують боронити місто.

Командир полку “Азов” Денис Прокопенко та командир морпіхів 36-ї ОБрМП Сергій Волина. 13 квітня 2022. Фото: Азов

А от речник Французьких збройних сил Паскаль Ланні повідомив, що за їхніми оцінками наступ російських військ на Донецьку та Луганську області може початися вже за 10 днів. Очікують також поновлення наступу в південних регіонах.

“Впродовж наступних кількох днів, можливо, приблизно 10 днів, Росія може відновити свої зусилля з широкомасштабного наступу на сході та півдні, щоб завоювати Донецьку та Луганську області, або навіть просунутися аж до Дніпра, якщо це дозволять її можливості”, – сказав Ланні журналістам

Також він додав, що російські війська завдають ударів не лише для того, щоб послабити українську оборонну систему, а й для порушення логістичних зв’язків.

Разом з тим, українські сили оборони систематично знищують підрозділи окупантів. Вночі 14 квітня затонув флагман ЧФ РФ “Москва”.

Велика Британія НАТО Розвідка Світ Україна Франція