fbpx
Британські патрульні кораблі супроводили росіян через Ла-Манш

Британські патрульні кораблі супроводили росіян через Ла-Манш

Буксир Велика Британія Європа Королівський ВМФ Великої Британії Патрульний корабель Росія Світ Флот Фрегати

Британські патрульні кораблі HMS Mersey і HMS Tyne супроводили російські кораблі, що проходили через протоку Ла-Манш.

Про це повідомляє UK DJ.

Британські патрульні кораблі HMS Mersey і HMS Tyne супроводжували російський фрегат “Адмірал флоту Касатонов”, океанський буксир “Миколай Чікер” і танкер “Вязьма”, які слідували в Північне море, від французького острова Уеса.

Як зазначив представник ВМС королівства, екіпажі російських кораблів “діяли в безпечній та професійній манері під час всього переходу”.

Декілька днів тому, в Чорне море зайшли два великі десантні кораблі Північного флоту Російської Федерації. Протоку Босфор перетнули кораблі проекту 775 “Олександр Отраковський” та “Кондопога”. Вказаний пункт призначення походу десантних кораблів – Севастополь.

Прохід десантних катерів "Серна" Каспійської флотилії через Ростов-на-Дону, кадр з відео каналу НТС

В свою чергу, загін катерів і суден Каспійської флотилії ЗС РФ здійснив перехід з Каспійського в Чорне море. 17 квітня він пройшов Керченську протоку.

До складу загону входить 8 десатних катерів (в тому числі і швидкісні десантні катери проекту 11770 “Серна” та десантні катери на повітряній каверні проекту 21820 “Дюгонь”), 3 артилерійських катери (проекту 1204 “Джміль”) і 4 судна забезпечення.

Загін перейшов в оперативне підпорядкування Чорноморському флоту РФ, що базується в окупованому українському Криму. Офіційна причина переходу – участь в залікових навчаннях спільно з ЧФ РФ.

Ці маневри відбуваються в рамках показового зосередження Росією значних сил у прикордонних з Україною районах.

До Чорного моря зайдуть есмінець Type 45 та фрегат Type 23 Королівського Військово-морського флот Великої Британії.

Катери ВМСУ тренувалися з есмінцем Британії «Dragon». Жовтень 2020. Фото: АмріяInform

Ці кораблі у травні відірвуться від ударної групи та вирушать до Чорного моря. Все це відбувається на фоні ескалації російської агресії.

Розміщення кораблів біля узбережжя України має на меті продемонструвати солідарність офіційного Лондона з Києвом та союзниками НАТО.

Буксир Велика Британія Європа Королівський ВМФ Великої Британії Патрульний корабель Росія Світ Флот Фрегати