fbpx
Британські вибухотехніки передали українським поліцейським спецобладнання

Британські вибухотехніки передали українським поліцейським спецобладнання

Велика Британія Війна з Росією МВС Національна поліція Світ Україна

Для вибухотехніків Нацполіції надійшла допомога з Великої Британії у вигляді спецобладнання та медзасобів.

Про це інформує Мілітарний.

Допомога призначена для вибухотехніків Національної поліції для роботи в місті Києві та Київській області, а також для підрозділів поліції у Донецькій, Харківській, Миколаївській областях України.

Начальник управління вибухотехнічної служби Нацполіції Володимир Хоменко повідомив, що українські поліцейські отримали допомогу від британських колег через фундацію Friends of Ukraine EOD «Друзі України» та завдяки підтримці директора з навчання з 25-річним досвідом роботи Пола Рігга.

«Допомога була надана колегами з Великої Британії, з якими ми планували проводити тренінги для українських вибухотехніків у цьому році.

Буквально за місяць ми мали їхати в Англію та вчити наших спеціалістів. За власною ініціативою та власним коштом хлопці з Британії разом зі своїми колегами зібрали нам обладнання, спецзасоби.

Ми дуже вдячні хлопцям за їхню допомогу. Братерство вибухотехніків з різних країн – в дії як воно є».

У національній поліції повідомили, що зомокрема українські вибухотехніки отримали спецобладнання для знешкодження вибухонебезпечних предметів.

В тому числі британці передали: міношукачі, системи управління підривом, діагностичні прилади, медичні аптечки та інші засоби.

Нагадуємо, що нещодавно Сили оборони України отримали від Великої Британії переносні зенітні ракетні комплекси Starstreak.

Українські військовослужбовці вже пройшли підготовку і опанували новітню зброю.

Starstreak – ПЗРК, що був прийнятий на озброєння Великої Британії в 1997 році. Заявлена висота ураження цілей – до 5000 м, дальність – 6000+ м. Ракета з бойовою частиною в 0,9 кг може розвивати швидкість у 3,5 Мах.

Велика Британія Війна з Росією МВС Національна поліція Світ Україна