fbpx
Британський Typhoon оголосив надзвичайну ситуацію під час польоту над Шотландією

Британський Typhoon оголосив надзвичайну ситуацію під час польоту над Шотландією

Typhoon Eurofighter Авіація Велика Британія Винищувач Європа Світ

Британський винищувач Eurofighter Typhoon під час польоту над Шотландією повідомив про надзвичайну ситуацію.

Про це інформує Мілітарний.

Подія сталася сьогодні, коли під час польоту пілот винищувача Eurofighter Typhoon Королівських Повітряних сил, оголосив надзвичайну ситуацію після того, як у повітрі виявились технічні несправності бойового літака, пише UK Defence Journal.

Тренувальний політ відбувався на півночі Шотландії.

Після інцеденту Eurofighter Typhoon терміново повернувся на сусідню базу та безпечно приземлився.

Та тлі цієї події варто нагадати, що Велика Британія у 2025 році достроково зніме з експлуатації 30 винищувачів Typhoon Tranche 1 Королівських Повітряних сил.

Середній час нальоту британських винищувачів у варіанті Tranche 1, термін служби фюзеляжу яких є приблизно 6000 годин, становить лише 2544 години.

Іншими словами, літаки відпрацювали тільки 42% свого терміну служби фюзеляжу.

Передбачається, що літаки Tranche 1 Typhoon будуть зняті з експлуатації на межі  60% до закінчення терміну служби фюзеляжу.

З 53 бойових літаків Tranche 1, отриманих Повітряними силами Сполученого Королівства, на даний час 30 знаходяться у бойовому складі. Проте, лише 20 з цих літаків перебувають на дійсній службі, решта 10 знаходяться на зберіганні.

Винищувачі Eurofighter Typhoon під час польоту над авіабазою в Румунії

Основною причиною дострокового виведення з експлуатації винищувача Tranche 1 Typhoon зі складу Королівських Повітряних сил є те, що літак має дуже старі системи порівняно з іншими версіями літака. А оновлення винищувачів у версії Tranche 1 до конфігурацій T3 або FGR4 має високу вартість.

Варіант Tranche 1 Typhoon, є найстарішим з чотирьох розроблених. Він обмежений використанням ракет «повітря-повітря» і має дуже обмежені можливості застосування озброєння «повітря-земля» без використання зовнішнього підвісного модуля.

Typhoon Eurofighter Авіація Велика Британія Винищувач Європа Світ