fbpx
БТР-4 вперше залучають до навчань Combined Resolve

БТР-4 вперше залучають до навчань Combined Resolve

92 бригада ЗСУ Combined Resolve БТР-4 Європа Навчання Німеччина Світ Співпраця Україна-НАТО

Сьогодні, до Об’єднаного багатонаціонального центру з підготовки підрозділів , що у Німеччині, прибула зведена механізована рота 92 бригади імені кошового отамана Івана Сірка для участі в багатонаціональних навчаннях Combined Resolve 16.

Про це інформує пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Вперше Збройні Сили України в цих маневрах будуть представлені підрозділом, озброєним новітніми зразками бронетехніки вітчизняного виробництва ˗ БТР-4Е, БРЕМ-4РМ та санітарно-евакуаційною машиною БММ.

Українські піхотинці діятимуть у складі американського батальйону сил BLUFOR.

Також наші офіцери увійдуть до секцій розвідки, планування та логістики штабу цього батальйону, – повідомили подробиці залучення української сторони до навчань.

В Combined Resolve 16 братиме участь підрозділ від Сил спеціальних операцій ЗС України.

Розвантаження БТР-4 у Німеччині

Передбачено відпрацювання планування та управління багатонаціональними підрозділами під час пересування, розгортання в передбойові та бойові порядки, ведення оборонних і наступальних дій вдень та вночі.

Минулого року до Combined Resolve залучалися підрозділи 28 окремої механізованої бригади, що прибули до Німеччині на своїй штатній техніці – бойових машинах піхоти БМП-2 та разом з підрозділом Сил спеціальних операцій ЗСУ діяли в складі сил BLUFOR.

Навчання ЗСУ "COMBINED RESOLVE XIV" у Німеччині. Фото: МО України

Додатково український взвод позначення дій противника від Міжнародного центру миротворчості та безпеки на БМП-1 діятиме у складі американського батальйону OPFOR.

Міжнародні навчання Combined Resolve XIV. Вересень 2020. Фото: Генштаб ЗСУ

Метою навчання Combined Resolve є практичні тренування та виконання завдань в багатонаціональному середовищі за стандартами та процедурами НАТО.

В навчаннях 2020 року взяли участь близько 3500 військовослужбовців збройних сил країн-членів НАТО та партнерів, цьогорічні будуть не менш масштабними.

Українські БТР-4 зі складу 92-ї механізованої бригади у Німеччині

Метою багатонаціональних навчань Combined Resolve є практичні тренування та виконання завдань в багатонаціональному середовищі за стандартами та процедурами НАТО.

92 бригада ЗСУ Combined Resolve БТР-4 Європа Навчання Німеччина Світ Співпраця Україна-НАТО