fbpx
БТР «Хорунжий» пройшов заводські випробування з турецьким озброєнням

БТР «Хорунжий» пройшов заводські випробування з турецьким озброєнням

ASELSAN Бронетехніка БТР БТР-60 Модернізація НВО «Практика» ОПК Співпраця Туреччина Україна

«Науково-виробниче об’єднання «Практика» провело заводські випробування модернізованого БТР-60 у версії «Хорунжий» з турецьким озброєнням.

Про це інформує Мілітарний.

Випробування відбулися 5 листопада на полігоні навчального центру «Десна» за участі Посла Республіки Туреччина в Україні Ягмура Ахмета Гюльдере та генерального директора турецької компанії Aselsan Халука Гергюна, повідомили на офіційній сторінці НВО «Практика» у Facebook.

Тестування бойового модуля SARP KPVT, який був встановлений на БТР-60 «Хорунжий», проводилися за програмою та методикою оцінки точності стрільби, яка розроблена фахівцями Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки Збройних Сил України. SARP KPVT у якості основного озброєння використовує 14,5-мм кулемет КПВТ та має можливість завантаження боєприпасів зсередини машини і важить близько 400 кг.

Під час випробувань екіпажі Збройних Сил України та представники компаній «Практика» і Aselsan виконали вправи із практичної стрільби з ходу та з місця по цілям, що з’являються і рухаються в наступальному бою.

“За декілька діб, під час денних та нічних маршів, подолання спеціальних перешкод техніка виробництва ПрАТ НВО «Практика» із встановленими бойовими модулями компанії Aselsan пройшла сотні кілометрів і показала відмінні результати проходження перешкод”, – повідомили у компанії.

Перевірялись як вогнева потужність озброєння, так і працездатність елементів системи бойового модуля, які складаються з приладів спостереження з можливістю денного та нічного бачення, лазерного далекоміра й лазерного маркувальника. Відбувалося коригування балістики у відповідності з метеорологічною інформацією та типом боєприпасів, дистанційне керування тощо.

Були перевірені ходові якості модернізованого БТР-60 «Хорунжий» зі встановленим бойовим модулем в складних умовах бездоріжжя.

За підсумками випробувань посол Республіки Туреччина в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере підкреслив перспективи співробітництва між нашими державами у сфері виробництва зброї.

БТР-60 «Хорунжий»

БТР-60 «Хорунжий» – це глибоко модернізована версія радянського БТР-60. Корпус зроблений із сучасної бронесталі та має високий рівень бронезахисту. Це дозволило підвищити рівень кулестійкості верхньої та бокових частин корпусу до рівня ПЗСА-4.

Бронетранспортер має сучасну компоновку відсіків із моторним відділенням в передній правій частині, відсіком водія в передній лівій частині та більш просторе десантне відділення в задній частині корпусу.

Машина отримали сучасний дизельний двигун Deutz, що допомогло значно підвищити економічність витрати палива та тягові характеристики, а також нову автоматичну коробку, систему пожежогасіння і автономний генератор, сучасну кліматичну та венталіційну систему, кормову апарель, систему кругового огляду, для підвищення ситуаційної обізнаності екіпажу.

ASELSAN Бронетехніка БТР БТР-60 Модернізація НВО «Практика» ОПК Співпраця Туреччина Україна