fbpx
Будівництво кораблів Морохорони: Україна веде переговори з Італією

Будівництво кораблів Морохорони: Україна веде переговори з Італією

Аваков ДПСУ ДСНС Італія Нібулон Співпраця Суднобудування Україна Флот

У Римі розпочалися перемовини про спільний українсько-італійський проєкт побудови великотоннажних кораблів.

Про це повідомив Міністр внутрішніх справ України Аваков Арсен.

В рамках візиту представників України до Італійської республіки, було обговорено можливість придбання спеціальних кораблів з одним з представників італійської суднобудівної галузі – T. Mariotti та Італійським державним експортним агентством.

Відзначається, що кораблі можуть бути побудовані для Державної служби України з надзвичайних ситуацій та для Державної прикордонної служби України.

«З обов’язковою локалізацію виробництва у нас за прикладом контракту між французькою ОСЕА і нашим Нібулоном», – підкреслив Аваков Арсен.

За словами голови ДСНС Миколи Чечоткіна, ДСНС зацікавлена в отриманні сучасних швидкісних рятувальних кораблів, які матимуть змогу проводити рятувальні операції на воді, в тому числі при штормовій погоді, водолазні роботи, роботи з гуманітарного розмінування на воді.

Нагадаємо, 22 липня 2020 року, на території суднобудівного-судноремонтного заводу «Нібулон» відбулося підписання контракту про постачання 20 патрульних катерів OCEA FPB 98 MKI для Морської охорони ДПСУ.

Відбулось це в рамках виконання Договору між Урядом України та Урядом Франції від 19 листопада 2019 року «Щодо офіційної підтримки посилення морської безпеки та охорони України».

Аваков ДПСУ ДСНС Італія Нібулон Співпраця Суднобудування Україна Флот