fbpx
Будівництво на «Широкому Лані» завершено на 90 відсотків

Будівництво на «Широкому Лані» завершено на 90 відсотків

1 бригада ДССТ 36-й шляхо-відновлювальний полк Будівництво ДССТ Полігон «Широкий лан» (235 МЦПВЧП) Україна

Поставлені умови перед ДССТ виконані, об’єкти на військовому полігоні «Широкий лан» готові на понад 90 відсотків.

Про це розповів АрміїInform голова Адміністрації ДССТ генерал-лейтенант Микола Мальков.

Повідомляється, що перед тим, як Державна спеціальна служба транспорту прийняла об’єкт, за три з половиною роки що тривало будівництво, готовність об’єктів була не більше 25%.

Попередні будівники вирвали зі стін електропроводку, залишили на відкритих ділянках будматеріали, які вимокли під дощем, також у каналізаційний колодязь було вилито «міксер» бетону, водопровідні труби були задуті монтажною піною.

«Я лише поставив три умови. Перша – динамічне фінансування впродовж усього періоду проведення робіт, а не під кінець року, як часто буває. Друга – проведення прозорих тендерів, які дозволять залучити дійсно перевірених підрядників, спроможних виконати роботу, а не «мутні» фірми, які «закопують» у фундамент усі кошти і раптово зникають. І третя умова – не потрібно нас постійно перевіряти та контролювати. Ми самі забезпечимо контроль якості та строки виконання робіт», – розповідає Микола Мальков.

Відзначається, що зараз на об’єктах працює приблизно 450 осіб, і справа йде до завершення.

«Ми вже ініціюємо листи на створення комісій з приймання об’єктів, і, сподіваюсь, до кінця року «Широкий Лан» приймуть в експлуатацію», – підкреслює голова Адміністрації ДССТ.

«Широкий Лан» отримає надсучасну базу для проживання п’яти тисяч військовослужбовців. Їдальні, де одночасно можуть приймати їжу 2500 осіб, висаджено понад 630 дерев.

ДССТ

Будівництвом 11 казарм на стаціонарному бригадному таборі займається 1 окрема бригада ДССТ, інженерними спорудами та мережами, а також благоустроєм території – 36-й шляхо-відновлювальний полк.

Будівництво на «Широкому Лані» завершено на 90 відсотків. 235 міжвидовий центр підготовки військових частин та підрозділів або просто «Широкий лан». Фото: АрміяInform

До цього наприкінці 2018 року військовослужбовці 36-го шляхо-відновлювального полку Державної спеціальної служби транспорту завершили будівництво спортивного комплексу стаціонарного бригадного табору 235-у міжвідомчому центрі підготовки військових частин та підрозділів.

Також до виконання найбільш специфічних видів робіт залучені підрядні організації.

Для довідки: Державна спеціальна служба транспорту (ДССТ) – спеціалізоване військове формування, яке входить до системи Міністерства оборони України.

Основними завданнями Державної спеціальної служби транспорту є:

  • технічне прикриття, відбудова, встановлення загороджень на об’єктах національної транспортної системи України з метою забезпечення діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України;
  • будівництво та ремонт у мирний час і в умовах воєнного стану нових та підвищення строку експлуатації і пропускної спроможності діючих об’єктів національної транспортної системи;
  • відбудова транспортних комунікацій, порушених унаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, аварій і катастроф;
  • охорона об’єктів національної транспортної системи України в мирний час і в особливий період;
  • виконання інших завдань, пов’язаних з участю в обороні держави та забезпеченням ефективного функціонування національної транспортної системи України.

 

1 бригада ДССТ 36-й шляхо-відновлювальний полк Будівництво ДССТ Полігон «Широкий лан» (235 МЦПВЧП) Україна