fbpx
Бундесвер отримає мостоукладальники LEGUAN

Бундесвер отримає мостоукладальники LEGUAN

Бундесвер Європа Інженерні війська Німеччина Світ Танк Leopard 2

Бундесверу поставлять додаткові мостоукладальники «LEGUAN» на шасі «Leopard 2».

Про це повідомляє видання ArmyRecognition.

Компанія Krauss-Maffei Wegmann (KMW) оголосила про підписання контракту на поставку додаткових танкових мостоукладальників «LEGUAN» для Збройних сил Німеччини.

Контракт, підписаний з Федеральним відомством з озброєння, інформаційних технологій і технічного обслуговування (BAAINBw) Німеччини, передбачає поставку 24 систем «LEGUAN» на шасі «Leopard 2», тренажерів, допоміжного обладнання і транспортних систем.

Згідно з планами, мостоукладальники будуть передані Збройним силам Німеччини в період з 2023 по 2028 років.

Вартість замовлення становить близько 280 млн євро.

Мостоукладальник «LEGUAN». Фото: Krauss-Maffei Wegmann

Мостоукладальники належать до класу MLC-80 (навантаження близько 72 т) і призначені для укладання в бойових умовах одного моста довжиною 26 м, що дозволяє подолати водну перешкоду або суходільні перешкоди шириною до 24 м, або двох окремих мостів довжиною 14 м.

Операція наведення моста повністю автоматизована, здійснюється однією людиною, що знаходиться під захистом броні, і займає близько 5 хвилин.

На поточний момент Збройні сили 19 країн світу застосовують систему «LEGUAN» на різних мобільних платформах. Мостоукладальники на шасі «Leopard 2» використовуються Збройні сили 10 країн світу.

Нагадаємо, в червні 2020 року бюджетний комітет парламенту Німеччини схвалила виділення фінансування для реалізації різних програм закупівлі для ЗС Німеччини загальною вартістю близько 1 млрд євро.

На покупку 24 додаткових броньованих мостоукладальників «LEGUAN» було виділено близько 330 млн євро.

Поставка нових мостоукладальників «LEGUAN» дозволить до кінця десятиліття повністю замінити складаються на озброєнні інженерно-саперних підрозділів сухопутних військ Бундесверу що відносяться до класу MLC-60 танкові мостоукладальники «Biber», виконані на шасі «Leopard 1».

Перші 7 нових мостоукладальників «LEGUAN» на шасі «Leopard 2» були замовлені BAAINBw (BAAINBw – Федеральне управління Бундесверу з обладнання, інформаційних технологій і технічної підтримки) компанії Krauss-Maffei Wegmann в жовтні 2016 року.

Їх вартість склала близько 88 млн євро. Проєкт також включав поставку транспортних систем, тренажерів і допоміжного обладнання.

Кожен мостоукладальник поставляється в комплекті з броньованим сідельним тягачем з напівпричепом.

Бундесвер Європа Інженерні війська Німеччина Світ Танк Leopard 2