fbpx
Бутусов про викрадення солдата: він був без зброї

Бутусов про викрадення солдата: він був без зброї

95 бригада ДШВ ЗСУ Крим Полон Російська агресія Україна Херсонщина

Зниклий на кордоні з Кримом солдат Добринський був на передовому посту один і без зброї.

Деталі викрадення військового повідомив журналіст Юрій Бутусов.

«Близько 5:00 30 травня на спостережному пункті “Берлога” поблизу залізничного моста на лінії контролю з окупованим Кримом був викрадений під час несення служби старший солдат 13-го батальйону 95-ї десантно-штурмової бригади Євген Добринський.», — написав журналіст

Він зазначає, що солдат знаходиться на окупованій Росією території в Криму, і що ймовірність добровільного переходу Добринської на сторону противника відсутня.

«Спостережний пункт “Берлога” знаходиться на ділянці, де перед ними немає постів українських прикордонників, “Берлога” знаходиться на передовій», — відзначає Бутусов.

Повідомляється, що приблизно о 10.00 представник російських спецслужб дзвонив в батальйон, уточнювали особисті дані солдата, очевидно, противник буде оформляти Добринського як нібито порушника кордону РФ.

«Має місце грубе порушення в організації служби. І було б помилкою, якби вся відповідальність була покладена тільки на командира роти, зі складу якої викрадений солдат. І було б помилкою вважати, що тільки покараннями такі ганебні провали можна виправити. Часовий на передовому посту без зброї!», — підкреслює Юрій Бутусов

Журналіст підкреслює, що необхідна об’єктивна оцінка боєготовності та боєздатності армії: «Наскільки бадьорі рапорти відповідають реальному стану справ в більшості частин? До цього є чимало запитань. Але більш детально про це скажемо, коли Добринського вдасться звільнити»

Бутусов відзначає, що військове командування направило наказ посилити несення вартової служби в даному районі, для чергування на постах спрямовувати не менше двох військовослужбовців, доповіді отримувати кожну годину, в разі відсутності зв’язку з постом негайно направляти для перевірки резервну групу.

«Очевидно, найближчим часом противник буде використовувати нашого солдата у своїй пропаганді. Що ж, це результат наших помилок і не розв’язання системних проблем. За слабкості на війні завжди б’ють», — підсумовує журналіст Юрій Бутусов

Нагадаємо, у суботу, 30 травня, біля півострова Чонгар на адміністративному кордоні з Кримом зник український солдат.

95 бригада ДШВ ЗСУ Крим Полон Російська агресія Україна Херсонщина