fbpx
Частка імпорту в оборонних закупівлях сягнула 10%

Частка імпорту в оборонних закупівлях сягнула 10%

Закупівлі ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Україна

Відповідно до основних показників Державного оборонного замовлення частка імпорту в оборонних закупівлях сягнула 10%.

Про це в інтерв’ю редакції інформаційного агентства «Оборонно-промисловий кур’єр» розповів заступник міністра оборони України Олександр Миронюк.

Це стосується Державного оборонного замовлення на три роки – в 2020, 2021 та 2022 роках.

Серед закупівель за імпортом у попередні роки, одним з найбільших є придбання в 2019 році розвідувально-ударних БПЛА Bayraktar TB2 виробництва Турецької Республіки, зокрема й керовані боєприпаси до нього.

Перемовини про купівлю цих БПЛА тривали близько двох років, за цей період представники Міністерства оборони України відвідували Туреччину та ознайомлювались із різними етапами випробувань Bayraktar TB2.

Патрульні катери «Слов’янськ та «Старобільськ» типу Island, на урочистостях

У 2018 році Україна придбала у США два патрульних катери типу Island за 10,1 млн доларів разом із загальною вартістю супутніх послуг.

Наприкінці серпня того ж року Кабінет міністрів України дозволив Міністерству оборони оплатити Island, тобто провести 100% – у передоплату супутніх витрат.

Також Міністерство оборони України уклало контракт зі США на поставку другої партії протитанкового ракетного комплексу Javelin.

Раніше Державний департамент США поінформував Конгрес про схвалення угоди про експорт в Україну партії нових протитанкових комплексів Javelin.

Мова йде про 10 пускових установок та 150 ракет. Сума контракту, яку називають американські ЗМІ складає 39 млн доларів.

Закупівлі ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Україна