fbpx
Чехія купує 1200 позашляховиків Toyota Hilux

Чехія купує 1200 позашляховиків Toyota Hilux

Toyota Автотехніка Європа Закупівлі Позашляховик Чехія

Чехія купує для національних збройних сил 1200 позашляховиків Toyota Hilux.

Про це повідомляє Defence 24.

Постачання відбуватиметься за перемогою пропозиції компанії GLOMEX Military Supplies у відкритому тендері міністерства оборони Чеської Республіки.

Автомобілі Toyota Hilux, які постачатиме GLOMEX Military Supplies, оснащені дизельним двигуном потужністю 110 кВт / 150 к.с.

Це остання версія п’ятимісної Double Cab після модернізації, яку виробник представив у середині 2020 року.

На службі у чеській армії вони будуть замінювати позашляховики УАЗ-469 радянського виробництва, та Land Rover Defender виробництва Великої Британії.

Це другий великий успіх GLOMEX Military Supplies за короткий час у тендерах на поставку позашляховиків, спеціально пристосованих до потреб армійських підрозділів.

Цієї весни GLOMEX MS Polska виграв тендер, оголошений 2-ю регіональною базою логістики у Варшаві, і поставить понад 600 спеціально модифікованих автомобілів Ford Ranger XLT.

Позашляховики моделі Ranger марки Ford замінять Honker у армії Польщі. Раніше основним претендентом для заміни називали позашляховик Nissan Navara.

Угода передбачає придбання 485 транспортних засобів (плюс 163 транспортні засоби як опція).

Позашляховик Ford Ranger у військовому виконанні

Це не перша спроба придбати нові позашляховики для польської армії, так восени 2018 року було оголошено третій тендер, до цього дві попередні (у 2015 та 2017 роках) були відмінені у травні 2017 та червні 2018 років через подані пропозиції, вартість яких перевищувала очікувану за тендером.

Так у першому тендері консорціум PGZ та Wojskowych Zakładów Motoryzacyjnych z Poznania очікував за 882 автомобілі отримати близько 2 млрд злотих (близько 15 млрд гривень за курсом жовтня 2018 року). А у другому консорціум Polski Holding Obronny та Concept Sp. z o.o. дали ціну на 119% більшу ніж очікувалось – 524 млн. злотих. замість очікуваних у 239 млн. злотих.

Toyota Автотехніка Європа Закупівлі Позашляховик Чехія