fbpx
Чехія модернізує нігерійські L-39ZA

Чехія модернізує нігерійські L-39ZA

Aero Vodochody Aerospace L-39 Авіаремонт Авіація Африка Модернізація Навчально-бойові літаки Нігерія ПС Нігерії Світ Штурмовики

Чеська компанія Aero Vodochody нещодавно отримала три літака L-39ZA що належать ВПС Нігерії для проведення капітального ремонту та модернізації.

Про це йдеться в повідомленні African Aerospace.

Це чергові літаки, що були доставлені для проведення відновлювальних робіт та модернізації на підприємстів Aero Vodochody. Вони доєднаються до ще трьох машин що на данний час проходять оновлення у Чехії.

Після проведення необхідного технічного обслуговування та капітального ремонту, літаки отримають і нові авіаційні навігаційні засоби у вигляді (EFIS) Genesys IDU 680.

Легкий реактивний штурмовик L -39ZA був створений на базі навчально-бойового літака L-39C. Основна відмінність – наявність двоствольної 23-мм гармати ГШ-2-23, що встановлюється у носовій частині фюзеляжу під кабіною, та чотири замість двох підкрильних пілони для підвіски різноманітного озброєння – легких бомб чи некерованих ракет.

Варто зазначити, що не лише Нігерія оновлює свій парк літаків L-39.

L-39 Повітряних сил Кахастану, фото - МО Кахастану

Так, у березні, стало відомо що Казахстан отримав модернізовані навчально-тренувальні L-39. Проте, Міноборони країни, так і не назвало країну та підприємство, де була здійснена модернізація цих літальних апаратів.

В ході модернізації літаків для Казахстану, на них було встановлено нове обладнання: цифрову авіоніку, системи катапультування, засоби зв’язку та об’єктивного контролю.

Виробником літаків типу L-39 є чеська компанія Aero Vodochody.

L-39C Albatros – це базова модифікація навчально-тренувального літака для базової та основної льотної підготовки. L-39 – один з наймасовіших типів літаків у світі. Aero Vodochody випустили понад 2900 машин. Операторами цих літаків є більше трьох десятків країн.

Церемонія прощання з літаками L-39ZA у Таїланді

А, в свою чергу, навесні 2021 року, в Таїланді завершили експлуатацію легких ударних літаків L-39ZA. Церемонія прощання з літаками після 27 років експлуатації відбулась в урочистій церемонії 31 березня 2021 року.

На службі легкі реактивні штурмовики L-39ZA замінюють на південнокорейські навчально-тренувальні літаки T-50 розробки та виробництва компанії Korea Aerospace Industries.

Aero Vodochody Aerospace L-39 Авіаремонт Авіація Африка Модернізація Навчально-бойові літаки Нігерія ПС Нігерії Світ Штурмовики