fbpx
Чехія отримала перший танк Leopard 2A4

Чехія отримала перший танк Leopard 2A4

Бронетехніка Німеччина Танк Танк Leopard 2 Чехія

Збройні сили Чехії отримали перший із 14 танків Leopard 2A4.

Про це повідомили у Twitter Збройних Сил Чехії.

Вдома. Перша одиниця з поставки 14 танків Leopard 2A4 для нашої допомоги Україні. Більше в дорозі. Ми замінюємо старі російські технології“, – йдеться у повідомленні.

Також Чехія має отримати одну БРЕМ Buffel.

Військо країни отримує техніку виробництва Rheinmetall у рамках так званого “кругового обміну” замість бойових машин, переданих Україні.

Контракт передбачає не лише постачання техніки, а й боєприпасів, запасних частин та обладнання для ремонту.

Весь контракт планують реалізувати до кінця 2023 року.

Збройні сили Чехії отримали перший Leopard 2A4 Фото: ЗС Чехії

Leopard 2A4 мають замінити танки T-72M4 CZ, якими був озброєний 73-й танковий батальйон армії Чехії.

Нагадаємо, на підприємстві Excalibur Army проходить модернізація 90 танків Т-72, які були закуплені США та Нідерландами.

Також Україна має опціон на ще 30 танків.

Leopard 2А4

Leopard 2 – німецький основний бойовий танк. Він найпоширеніший серед країн НАТО. За весь час виробництва було виготовлено більше 3200 танків цього типу різних модифікацій, що експлуатуються у всьому світі.

Leopard 2А4 – серійна версія модифікації німецького танку Leopard 2, що виготовлялась у 1985-1987 роках.

Збройні сили Чехії отримали перший Leopard 2A4 Фото: praisethesteph

Танк пройшов серйозну модернізацію для того часу: машина отримала кардинальне покращення бронезахисту башти, були вжиті додаткові заходи щодо підвищення виживання екіпажу, встановлено нову систему керування вогнем. Через збільшення рівня бронезахисту маса танку зросла до 55 тонн.

Башта та корпус танку зварні. У конструкції бронекорпусу та башти використана комбінована броня третього покоління. А бойове відділення танка обшите зсередини кевларовим підбоєм, що має зупинити вторинні осколки у випадку пробиття броні.

Leopard 2А4 оснащений 120-мм гладкоствольною гарматою Rh-120 фірми Rheinmetall довжиною у 44 калібри. Із гарматою спарений кулемет калібру 7,62-мм MG3, а ще один MG3 знаходиться в турельній установці над люком заряджаючого. На полі бою ці танки найчастіше використовують бронебійний підкаліберний снаряд DM43 та кумулятивно-уламковий DM12.

Танк обладнано тепловізійними та інфрачервоними прицілами нічного бачення. У командира встановлено панорамний перископічний приціл PERI-R-12 зі стабілізатором. За потреби командир танка може самостійно наводити гармату без навідника.

Бронетехніка Німеччина Танк Танк Leopard 2 Чехія