fbpx
Чехія приймає на озброєння танки Leopard 2A4

Чехія приймає на озброєння танки Leopard 2A4

Бронетехніка Європа Світ Танк Танк Leopard 2 Чехія

У Чехії німецькі танки Leopard 2A4 пройшли всі випробування та будуть прийняті на озброєння.

У міністерстві оборони країни розповіли, що випробування складалося з 16 тестів.

Наприклад, була перевірена точність стрільби, прохідність, можливість використання впроваджених в чеській армії рятувальних пристроїв.

«Танк успішно пройшов військові випробування», – розповіли військові.

За їхніми словами, пристрій протипожежного захисту в районі башти будуть встановлювати у співпраці з постачальником, щоб бак відповідав останнім стандартам у галузі протипожежного захисту.

Танк Leopard 2A4 чеських військових. Грудень 2022. Фото: Міноборони Чехії

«Підготовка до встановлення вогнегасника у башті йде, зараз постачальник шукає найшвидше та найефективніше рішення, щоб його можна було встановити в Чехії», – додали у міноборони.

Чотирнадцять танків Leopard 2A4 та одну ремонтно-евакуаційну машину Büffel Чехія отримала у подарунок від Німеччини – за військову підтримку України.

Постачання здійснюють у рамках реалізованої урядом Німеччини програми кругового обміну Ringtausch, за якою країни-члени НАТО надають Україні важку техніку радянського виробництва в обмін на західні зразки.

У травні 2022 року міністерка оборони Чехії досягла домовленості з міністром оборони Німеччини про безоплатне постачання 14 основних бойових танків Leopard 2A4 для заміни раніше поставлених чеською владою Україні танків Т-72 радянського виробництва.

Пакет постачання включав 14 танків та одну броньовану ремонтно-евакуаційну машину, запасні частини, боєприпаси, трирічну технічну підтримку та навчання військовослужбовців.

Танк Leopard 2A4 чеських військових. Грудень 2022. Фото: Міноборони Чехії

Вартість безплатної техніки складає близько 4 млрд чеських крон. Ці танки стояли на озброєнні Швейцарії й ФРН та були викуплені компанією Rheinmetall.

У грудні чеські військові розкрили деталі процесу того, як відбувається перепідготовка танкістів на бойові машини Leopard 2.

Бронетехніка Європа Світ Танк Танк Leopard 2 Чехія