fbpx
Чехія та Тайвань збираються укласти велику оборонну угоду

Чехія та Тайвань збираються укласти велику оборонну угоду

Tatra Автотехніка Азія Артилерія Китайська Республіка (Тайвань) САУ Dita Світ Чехія

Уряд Тайваню планує укласти велику оборонну угоду з Чехією на купівлю артилерійських установок та іншої колісної техніки.

Про це повідомляє тайванське видання Up Media.

За інформацією видання, міністерство оборони Тайваню розробило проєкт закупівлі 155-мм самохідних гаубиць DITA виробництва чеської компанії Еxcalibur Аrmy.

Армія країни ніколи не використовувала чеську самохідну установку, тому спершу Тайвань планує купівлю двох самохідних гаубиць DITA. Їх отримає Артилерійська школа армії Тайваню та проведе випробування. Після цього будуть вирішувати питання закупівель.

Також повідомляється, що Тайвань розглядає можливість закупівлі великої кількості вантажівок компанії Tatra. Вони можуть стати шасі для РСЗВ, систем протиповітряної оборони, протикорабельних ракет, балістичних ракет та інженерних машин.

Тайвань наразі оцінює можливість заміни старіших РСЗВ і пускових установок на нові зразки, що потенційно означатиме потребу у 200-400 нових машин Tatra.

Якщо сторони підпишуть оборонну угоду, самохідні гаубиці DITA та вантажівки компанії Tatra будуть виготовлені за ліцензією на потужностях Тайваню.

Академія наук Тайваню пропонує придбати вантажівки виробництва компанії Tatra під проєкт РСЗВ Thunderbolt-2000 (leiting 2000), а також для створення перспективного бронетранспортеру.

Також Тайбей планував купити певну кількість вантажівок в якості платформи для транспортування ракет Yun Feng. Це надзвукові крилаті ракети типу “земля-земля”. За різними оцінками, ракета може уражати цілі на відстані 1,5-2 тисячі кілометрів.

Також повідомляється, що Тайвань планує створити колісний танк Cloud Leopard зі 105-мм гарматою на шасі вантажівки Tatra 815-7 8×8.

Можливе втручання Китаю

Видання відзначає, що нібито через 72 години після зустрічі між делегаціями Чехії та Тайваню керівництво компанії Еxcalibur Аrmy отримало телефонний дзвінок з посольства Китаю. У Пекіні виступили проти постачання продукцію до Тайваню.

За останні роки Чехія і Тайвань стали близькими союзниками, країни підтримують одна одну економічно та на політичній арені.

Tatra Автотехніка Азія Артилерія Китайська Республіка (Тайвань) САУ Dita Світ Чехія