fbpx
Чехія у червні отримає перші позашляховики Toyota для армії

Чехія у червні отримає перші позашляховики Toyota для армії

Toyota Автотехніка Випробування Європа Закупівлі Світ Чехія

У разі успішних випробувань, Чехія у червні цього року отримає перші позашляховики Toyota Hilux для національної армії.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Чеської Республіки на своїй сторінці у Twitter.

У березні завершились контрольні тести та зараз починаються військові випробування перед початком поставок.

Нагадаємо, що у листопаді 2020 року чеське оборонне відомство підписало угоду на заміну позашляховики УАЗ-469 радянського виробництва у національних збройних силах.

Загалом Чеська Республіка купує для національних збройних сил 1200 позашляховиків.

На службі у чеській армії вони будуть замінювати позашляховики УАЗ-469 радянського виробництва, та Land Rover Defender виробництва Великої Британії.

Позашляховик Toyota Hilux

Постачання саме Toyota Hilux відбуватиметься після перемоги у відкритому тендері міністерства оборони пропозиції компанії GLOMEX Military Supplies, яка їх запропонувала для чеських збройних сил.

Автомобілі Toyota Hilux оснащені дизельними двигунами потужністю 110 кВт / 150 к.с..

Це остання версія п’ятимісної Double Cab після модернізації, яку виробник представив у середині 2020 року.

Це другий великий успіх GLOMEX Military Supplies за короткий час у тендерах на поставку позашляховиків, спеціально пристосованих до потреб армійських підрозділів.

Весною польське представництво компанії GLOMEX MS Polska виграло тендер, оголошений 2-ю регіональною базою логістики у Варшаві, і поставить понад 600 спеціально модифікованих автомобілів Ford Ranger XLT.

Позашляховики моделі Ranger марки Ford замінять Honker у армії Польщі. Раніше основним претендентом для заміни називали позашляховик Nissan Navara.

Позашляховик Ford Ranger у військовому виконанні

Угода передбачає придбання 485 транспортних засобів (плюс 163 транспортні засоби як опція).

Це не перша спроба придбати нові позашляховики для польської армії, так восени 2018 року було оголошено третій тендер, до цього дві попередні (у 2015 та 2017 роках) були відмінені у травні 2017 та червні 2018 років через подані пропозиції, вартість яких перевищувала очікувану за тендером.

Так у першому тендері консорціум PGZ та Wojskowych Zakładów Motoryzacyjnych z Poznania очікував за 882 автомобілі отримати близько 2 млрд злотих (близько 15 млрд гривень за курсом жовтня 2018 року). А у другому консорціум Polski Holding Obronny та Concept Sp. z o.o. дали ціну на 119% більшу ніж очікувалось – 524 млн. злотих. замість очікуваних у 239 млн. злотих.

Toyota Автотехніка Випробування Європа Закупівлі Світ Чехія