fbpx
CША планують поставити Казахстану розвідувальні літаки

CША планують поставити Казахстану розвідувальні літаки

Авіація Закупівлі Казахстан Розвідка Світ США

Казахстан придбає у США розвідувальні літаки Beechcraft King Air B300ER Scorpion.

Про це йдеться у пресцентрі Defense Security Cooperation Agency.

Агентство міністерства оборони США з військової співпраці (DSCA) направило Конгресу США повідомлення про плановану майбутній продаж Казахстану двох літаків розвідки та спостереження.

Дана поставка Beechcraft King Air B300ER Scorpion схвалена Державним департаментом США.

З урахуванням супутнього обладнання повна вартість продажу може скласти 128,1 млн дол. агентство по співпраці у сфері безпеки МО США (DSCA) повідомило Конгрес про планований продаж 22 грудня.

Літак розвідки і спостереження Beechcraft King Air B300ER Scorpion з комплексом обладнання корпорації Sierra Nevada Corporation

Уряд Казахстану звернувся до США із запитом про можливість поставки трьох комплектів систем радіорозвідки AST TITAN компанії Raytheon (2 встановлених, 1 запасний).

Запит також включає два літаки B300ER, 3 РЛС з активною антеною решіткою з електронним скануванням «Osprey-30» групи Leonardo (2 встановлених, 1 запасна), 3 електронно-оптичні / ІК станції розвідки MX-15HDi (2 встановлених, 1 запасна), три системи радіоелектронної розвідки Small SWAP Auto-ELINT (SSAE) компанії Sierra Nevada (2 встановлених, 1 запасна).

Додатково включено стаціонарні й мобільні наземні станції управління, наземне допоміжне обладнання, інтеграцію обладнання літаків і супровід випробувань, технічну документацію, обладнання для навчання персоналу, запасні частини та агрегати, програмне забезпечення та його підтримку, інженерну, технічну та логістичну підтримку з боку американського уряду і підрядника, льотні випробування і сертифікацію, а також інші пов’язані елементи логістичної та програмної підтримки.

Інтереси США

Як заявлено, реалізація даної програми відповідає інтересам зовнішньої політики та національної безпеки США.

CША планують поставити Казахстану розвідувальні літаки. Фото: Розвідувальний літак King Air

«Пропонований продаж буде підтримувати цілі зовнішньої політики та національної безпеки Сполучених Штатів за рахунок підвищення безпеки країни-партнера», – йдеться в офіційному повідомлені.

У повідомленні наголошується, що продаж запитаного обладнання розширить можливості Казахстану з протидії існуючим і перспективним загрозам.

Основним підрядником поставки обрана компанія Sierra Nevada Corporation.

Фактична вартість покупки може бути нижче, в залежності від остаточних вимог, фінансових можливостей і підписаних договорів купівлі-продажу, якщо вони будуть укладені.

Нагадаємо, у грудні 2020 року Казахстан отримав чотири нових російських винищувачів Су-30 СМ для національних Повітряних сил.

Авіація Закупівлі Казахстан Розвідка Світ США