fbpx
Данія надасть Україні новий пакет військової допомоги вартістю 250 мільйонів доларів

Данія надасть Україні новий пакет військової допомоги вартістю 250 мільйонів доларів

MRAP БРЕМ Бронетехніка Військова допомога Данія Європа ППО та ПРО Україна

Данія надасть Україні військове обладнання та фінансову підтримку на суму 1,7 мільярда датських крон (250 мільйонів доларів).

Про це заявив міністр оборони Данії Троелс Лунд Поульсен

Переважна більшість у парламенті Данії підтримує новий пакет військової допомоги у розмірі 1,7 мільярда датських крон для України. До нього мають увійти транспортні засоби, спеціальне обладнання, системи ППО та артилерійські боєприпаси.

Це пакет пожертв у розмірі 1,7 мільярда датських крон. Він має допомогти провести майбутній український наступ та відвоювати території, окуповані росіянами“, – сказав Троельс Лунд Поульсен.

Новий пакет військової допомоги від Данії стане десятим за час повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Техніка, ППО та боєприпаси

За словами міністра оборони Поульсена, новий пакет допомоги має посилити українську протиповітряну оборону. Також до нього увійдуть дефіцитні боєприпаси.

Окремо він наголосив про передачу неназваних зразків спеціальної техніки, яка має допомогти з евакуацією пошкодженої бронетехніки із зони бойових дій, а також посприяти подоланню перешкод на передовій. Імовірно, йдеться про певну кількість броньованих ремонтно-евакуаційних машин Wisent 1, котрі вже експлуатують Збройні сили України.

Також у новий пакет увійшла невідома кількість неназваних броньованих машин класу MRAP та обладнання для розмінування.

Військова підтримка Данії

Уряд Данії створив фонд на 7 мільярдів данських крон (1,01 мільярда доларів США) для допомоги Україні. Основну частину коштів з якої – понад 767 мільйонів доларів – спрямують на військові потреби.

Також Данія входить до “танкової коаліції” – об’єднання країн, які допомагають підсилити українське військо західними танками. Зокрема Данія спільно з Німеччиною та Нідерландами передасть Україні близько сотні танків Leopard 1 та 14 танків Leopard 2.

Також у квітні Данія передала Україні 19 самохідних артилерійських установок CAESAR 8х8 французького виробництва компанії NEXTER. Передача техніки супроводжувалася навчанням майбутніх українських екіпажів.

MRAP БРЕМ Бронетехніка Військова допомога Данія Європа ППО та ПРО Україна