fbpx
Данія утилізує свої БТР M113

Данія утилізує свої БТР M113

Бронетехніка БТР БТР M113 Данія Європа Світ

Данія утилізує свої гусеничні бронетранспортери M113 PMV (pansrede mandskabsvogn).

Про це повідомило Агентство матеріально-технічного постачання Міністерства оборони Данії.

На службі гусеничні бронетранспортери M113 PMV поступово замінюються новими бойовими машинами Piranha V.

Частина старих бронетранспортерів M113 PMV буде направлена до музеїв, проте основна кількість одиниць буде утилізовано.

Фото Агентство матеріально-технічного постачання Міністерства оборони Данії зі складу FMI Depot Brørup:

Бронетранспортери M113 в очікуванні утилізації

Очікується завершення виведення M113 з бойового складу у 2023 році, але плани можуть бути скореговані у зв’язку з пандемією коронавіруса у світі та кризи яка йде з ним.

На озброєнні датських збройних сил гусеничний бронетранспортер M113 прийнятий у 1964 році та з тих пір загальна кількість отриманих бойових машин сягла майже 700 одиниць.

Бронетранспортер M113 є наймасовішим бронетранспортером в історії кількість виготовлених одиниць називається на рівні 80 тисяч. Він має передньомоторне компонування із розміщенням двигуна у правій частині корпусу, а ліворуч від нього – місце механіка водія.

Бойове та десантне відділення у стандартній версії об’єднані та знаходяться в кормовій частині машини.  Екіпаж бойової машини – 2 осіб, а максимальна кількість десантників – до 11 бійців.

Бойовий модуль чи башта на базовій моделі відсутній, у якості вогневого засобу використаний важкий кулемет калібром 12,7 мм.

Бронетранспортери M133 армії США під час операції в Іраку

Попри алюмінієвий корпус лобова частина корпусу в базовій конфігурації в межах кута безпечного маневрування забезпечує захист від 12,7-мм бронебійних куль з дистанції у 200 метрів.

M113 оснащений дизельним шестициліндровим двигуном об’ємом 10,6 літрів, коробка передач має шість передач вперед та дві заднього ходу. Максимальна швидкість – 65 км/годину.

Бронетехніка БТР БТР M113 Данія Європа Світ