fbpx
Defender не помітив, що в нього стріляли росіяни

Defender не помітив, що в нього стріляли росіяни

Королівський ВМФ Великої Британії Крим Російська агресія Україна Флот Чорне море

Ракетний есмінець Defender (D36) не помітив, що в нього стріляли росіяни.

Про це повідомляє Мілітарний.

Нагадаємо, що у Росії заявляють про попереджувальний вогонь по есмінцю Defender  коли той користувався правом мирного проходу згідно зі ст. 17 Конвенції ООН з морського права 1982 року поблизу окупованого Криму.

Там заявили, що нібито попередили британського есмінця, що застосують зброю у разі порушення морських кордонів Росії.

Говориться, що о 12:06 та 12:08 прикордонний сторожовий корабель виконав попереджувальну стрільбу. О 12:19 літак Су-24М виконав попереджувальне бомбометання (4 уламково-фугасних авіаційних бомб ОФАБ-250) по курсу руху есмінця.

О 12:23 спільними діями Чорноморського флоту та прикордонної служби ФСБ Росії есмінець покинув «кордони територіального моря» Російської Федерації, – йдеться у повідомлені.

У той же час в оприлюднених переговорах жодної згадки про це немає, лише рекомендації для британського корабля обійти район стрільб, що обмежений прибережним приписом 235/21.

Міністерство оборони Великої Британії вже спростувало заяву російського оборонного відомства, про ніби то попереджувальну стрільбу:

Також оборонне відомство Об’єднаного Королівства наголошує, що здійснювало перехід через українські територіальні води відповідно до міжнародного права.

Королівський ВМФ Великої Британії Крим Російська агресія Україна Флот Чорне море