fbpx
День пам’яті захисників України – 29 серпня

День пам’яті захисників України – 29 серпня

Володимир Зеленський Втрати Російська агресія Указ Президента

Президент України підписав Указ про встановлення 29 серпня Днем пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Про це йдеться на офіційному сайті голови держави

Таким чином була підтримана ініціатива громадських активістів, яка виступали за встановлення цього дня для вшанування полеглих у російсько-українській війні.

Саме в цей день щорічно, найбільша кількість родин загиблих українських воїнів відвідують Київ, де на стінах Михайлівського собору розташована Стіна пам’яті загиблих українських воїнів.

Український пошуковець, музейник, громадський діяч та активіст Павло Нетьосов, чому саме цей день та інші деталі прямою мовою:

Минулого року, 14 жовтня відбулася церемонія відкриття Меморіального комплексу вшанування пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, світовий мир та порядок.

Меморіальний комплекс, якій також має назву «Зала пам’яті» розташований на території Міністерства оборони України, має два входи – з території Міноборони та з вулиці.

Володимир Зеленський Втрати Російська агресія Указ Президента