fbpx
Денисова повідомила кого з військових звільнили з полону

Денисова повідомила кого з військових звільнили з полону

Володимир Зеленський Полон

З полону бойовиків звільнено українських військових – Сергія Іванчука, Юрія Євтушка, Івана Дєєва, Романа Фурсова, Богдана Панюшенко, Сергія Глондара, Олександра Коренькова, Василя Жемелинського, Володимира Воскобойника, Бориса Пундора, Кіма Дуванова та Олександра Геймура.

Про це повідомила омбутсмен Людмила Денісова.

Повернення наших бійців стало можливим завдяки сьогоднішньому обміну в рамках досягнутих домовленостей після зустрічі у Нормандському форматі.

Що відомо про звільнених бійців:

Бійці 8 полку спеціального призначення майор Сергій Іванчук та солдат Іван Дєєв були захоплені бойовиками під час їх роботи на окупованій території Луганської області у березні 2017 року.

Тоді російські пропагандистські ЗМІ оприлюднили ряд відео з полоненими українськими бійцями. Прикметно, що на обличчі полонених видно сліди побоїв:

Іван Дєєв на відео оприлюдненими засобами пропаганди російсько-терористичних військам:

Також пропагандисти окупантів виклали відео з ніби то обшуками схрону та квартири української групи. Там демонструють вибухівку та зброю.

Роман Фурсов потрапив у полон в листопаді 2017 року в ході бою в районі населених пунктів Кримське та Сентянівка у Луганській області.

Пропагандисти окупаційних військ стверджують, що Роман разом з групою інших бійців 16-го окремого мотопіхотного батальйону 58 оМБр ЗСУ здійснили розвідувально-диверсійну вилазку на ворожий опорний пункт.

Юрій Євтушок (також пишуть – Явтушок) – за даними видання Новинарня один із двох військових 14-ї механізованої бригади ЗСУ, які опинилися в полоні бойовиків “ЛНР” у травні 2018 року.

Богдан Пантюшенко – кіборг, танкіст 1 окремої танкової бригади, потрапив у полон під час боїв за Донецький аеропорт.

Богдан Пантюшенко

У січні 2015 року танк, яким командував Богдан Пантюшенко, разом з декількома іншими бойовими машинами вийшов до Путилівського мосту через Спартак, та закріпилися попутно знищивши міст.

Сергій Глондар та Олександр Кореньков – наші спецпризначенці з 3 полку, які знаходились в полоні окупантів з боїв за Дебальцево.

Сергій Глондар та Олександр Коріньков

Василь Жемелинський – військовий 57-ї бригади, потрапив у полон російсько-терористичних військ 17 лютого 2017 року.

Відомо, що група у складі восьми людей рухалась у напрямку супротивника, щоб дізнатися його позиції. Підійшли і почався бій. Група була розбита. Двоє вбито, двоє поранено, Василь потрапив у полон.

Василь Жемелинський на кадрах російських засобів пропаганди

Володимир Воскобойник, родом з Чернігівщини, потрапив у полон до бойовиків у травні 2018 року в районі окупованого Докучаєвська.

Володимир Воскобойник на кадрах російських засобів пропаганди

Борис Пундор – один з восьми військовослужбовців 43-го окремого мотопіхотного батальйону, які потрапили у полон “ДНР”, заїхавши вантажівкою на непідконтрольну українській владі територію 22 травня 2019 року.

Борис Пундор

48-річний старший солдат Кім Дуванов потрапив до полону 22 травня 2019 року. Це сталося у Донецькій області.

Звільнений з полону Кім Доланов

Старший солдат Геймур Олександр Юрійович також перебував серед бійців, які потрапили у полон 22 травня 2019 року.

старший солдат Геймур Олександр Юрійович

Володимир Зеленський Полон