fbpx
Депутати парламенту Японії придбали 20 пікапів для ЗСУ

Депутати парламенту Японії придбали 20 пікапів для ЗСУ

Автотехніка Азія Волонтери Позашляховик Світ Україна Японія

Японські депутати власним коштом придбали для українських військових 20 автівок.

Про це повідомив посол України в Японії Сергій Корсунський.

Разом із авто японці передадуть на фронт й іншу необхідну для бійців продукцію.

Для цього група японських депутатів деякий час відраховувала певну суму коштів від своєї зарплатні.

“Група депутатів верхньої палати парламенту Японії від опозиційної партії “Відродження” за рахунок відрахувань від своєї зарплати створила фонд 1,2 млн доларів, на які придбала 20 автомобілів Toyota Hilux і два контейнери корисної продукції для наших ЗСУ”, – розповів український посол Сергій Корсунський.

Він додав, що все це найближчим часом прибуде в Україну і потрапить до українських захисників.

Сергій Корсунський відзначив, що Україна у парламенті Японії має підтримку як серед провладних партій, так і опозиційних сил.

“За виключенням буквально одного-двох персонажів, усі інші – за нас”, – наголосив посол України.

Варто додати, що нещодавно стало відомо, що у Японії розмірковують над експортом зброї до країн, які борються з вторгненням.

За повідомленням японського видання Nikkei, уряд і правляча Ліберально-демократична партія висунули ідею розширення переліку країн, які мають право на отримання зброї японського виробництва. Йдеться, зокрема, про держави, які вимушені захищатися від зовнішньої агресії. До таких країн зараз належить і Україна.

Поки що Японія відправила в Україну лише бронежилети та інше нелетальне спорядження. Видання Nikkei повідомляє, що серед японських політиків існує думка, що дипломатичний авторитет країни може постраждати через пацифістську позицію. Там все частіше лунають заклики підтримати Україну, на яку напала Росія.

Сьогодні, 21 березня, премʼєр-міністр Японії Фуміо Кісіда прибув до України з робочим візитом, який не анонсували раніше.

Автотехніка Азія Волонтери Позашляховик Світ Україна Японія