fbpx
Державна спецтрансслужба придбала бронемашини “КрАЗ Cougar”

Державна спецтрансслужба придбала бронемашини “КрАЗ Cougar”

Автотехніка Бронетехніка ДССТ Закупівлі КрАЗ Україна

Державна спеціальна служба транспорту Міноборони України придбала броньовані автомобілі КрАЗ Cougar APC.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на видання Ukrainian Military Pages.

Машини придбані через портал публічних закупівель за переговорною процедурою з відсутністю конкуренції.

Відповідно до листа Торгово-промислової палати України, єдиним виробником в Україні автомобіля «КрАЗ Кугуар» є ПрАТ «АвтоКрАЗ», яке свою чергою повідомило, що кваліфікованим дилером та продавцем цих автомобілів є ТОВ «Промінтерінвест Груп».

Відповідно військова частина Т0710 ДССТ 20 грудня уклала з «Промінтерінвест Груп» договір на постачання двох бронеавтомобілів КрАЗ Cougar APC (шифр «дизель») по 7,464 млн грн.

Договір про закупівлю бронемашин

Загальна вартість контракту на бронемашини склала 14,928 млн грн.

Бронетехніка має бути поставлено впродовж двох днів – до 22 грудня. Договір передбачає гарантійний термін обслуговування – 12 місяців або 30 000 км.

Довідково: Державна спеціальна служба транспорту — спеціалізоване військове формування, яке входить до системи Міністерства оборони України. Служба призначене для забезпечення стійкого функціонування транспорту в мирний час та в особливий період.

КрАЗ Cougar

«КрАЗ Cougar» – бронеавтомобіль, що базується на шасі Toyota Land Cruiser 79. Виробляється за ліцензією канадсько-еміратської компанії Streit Group.

У липні 2014 року один демонстраційний зразок бронемашини KRAZ Cougar був показаний у Кременчуці, виробництво цих бронемашин було вирішено почати на Кременчуцькому автозаводі для Національної гвардії України.

KRAZ Cougar після обстрілу на Донбасі. Фото з відкритих джерел

Використання в Україні:

  • Національна гвардія України — 2 серпня 2014 року Міністр внутрішніх справ України А. Б. Аваков повідомив, що для Національної гвардії України замовлені 20 бронемашин KRAZ Cougar. 7 серпня 2014 року перша бронемашина була передана Національній гвардії. 24 серпня 2014 року на параді в Києві були показані 9 машин KRAZ Cougar Національної гвардії України.
  • Збройні сили України — 22 жовтня 2014 дві бронемашини прибули в Полтаву, вони призначені для батальйону територіальної оборони «Полтава» Полтавської області.
  • Державна прикордонна служба України — 9 жовтня 2014 з ОАЕ були отримані перші 15 машин, 28 листопада 2014 голова державної прикордонної служби України генерал-лейт. В. О. Назаренко повідомив, що ДПСУ отримала 47 бронемашин «Кугуар». В кінці листопада 2014 було зафіксовано використання бронемашин прикордонною охороною України.

Також 3 листопада 2014 року стало відомо, що місія ОБСЄ стала використовувати 10 українських бронеавтомобілів KRAZ Cougar пофарбованих в білий колір.

Автотехніка Бронетехніка ДССТ Закупівлі КрАЗ Україна