fbpx
Держприкордонслужба отримала турецький бронеавтомобіль Turkar Bizon

Держприкордонслужба отримала турецький бронеавтомобіль Turkar Bizon

Автотехніка Бронетехніка ДПСУ Україна

Державна прикордонна служба України отримала бронеавтомобіль Turkar Bizon (Buffalo) турецького виробництва.

Про це інформує Мілітарний.

Київська митниця, 13 грудня, передала українським прикордонникам прототип командно-штабної машини на базі Turkar Bizon.

Прототип машини Turkar ввезли з Туреччини до України у 2016 році, і через відсутність у власника дозвільних документів її не оформили. Згодом бронеавтомобіль помістили на митний склад, де він зберігався протягом трьох років.

Термін зберігання, визначений Митним кодексом України, добіг кінця, а власник цього транспортного засобу так і не звернувся до Київської митниці для його митного оформлення.

Після цього командно-штабна машина була передана в дохід держави та зберігалася під митним контролем на складі Київської митниці.

А вчора, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України, митниця передала бронеавтомобіль до управління Державної прикордонної служби України.

У червні 2016 року, на базі Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Держприкордонслужби в Черкаській області цей прототип командно-штабної машини розпочав свої випробування.

Тестування техніки проходило за участю фахівців автомобільного та бронетанкового забезпечення Адміністрації Державної прикордонної служби України. До заходу також долучалися представники Міноборони України, Національної гвардії, Національної поліції та представники турецького виробника.

Метою випробувань машини була перевірка експлуатаційних характеристик і отримання інформації щодо зміни якісних показників, технічного стану і надійності техніки у різних умовах експлуатації для визначення особливостей його експлуатації за результатами отриманого досвіду.

Бронеавтомобіль Turkar Bizon було розроблено в ініціативному порядку, він призначався для експлуатації на всіх видах доріг та пересіченої місцевості у будь-яких кліматичних та погодних умовах.

Автотехніка Бронетехніка ДПСУ Україна