fbpx
Десантники та флот відпрацювали протидію ворожій висадці на узбережжя

Десантники та флот відпрацювали протидію ворожій висадці на узбережжя

Запоріжжя ЗСУ Командування об'єднаних сил Навчання Україна Херсонщина

Українські десантники та національний флот відпрацювали протидію ворожій висадці на наше узбережжя.

Про це інформує Командування Об’єднаними силами.

Тактико-спеціальні тренування підрозділів відбувалися на полігонах бойової підготовки відразу двох областей – Херсонської та Запорізької, а також в акваторіях Чорного та Азовського морів.

Загальне керівництво військовими маневрами на півдні України здійснював командувач генерал-лейтенант Сергій Наєв.

— За задумом, перший етап тренувань наших підрозділів почався з десантування українських “крилатих піхотинців” у Херсонській області, — повідомив генерал-лейтенант Сергій Наєв. — Гелікоптерами підрозділ Десантно-штурмових військ Збройних Сил України було швидко доставлено на один із загрозливих напрямків задля утримування противника, що висадився на морське узбережжя.


ЗСУ провели масштабні навчання біля окупованого Криму


Як повідомив командувач, воїни-десантники здійснили висадку посадочним способом. Після цього вийшли до вказаного району, взявши під контроль панівну висоту.

Вже на другому етапі, до тренувань було залучено важку артилерію та протидесантний резерв зі складу основних сил.

Стрільби з гармат МСТА-Б

За словами командувача, воїни-артилеристи своєчасно здійснили багатокілометровий марш до району зосередження, провели заходи щодо підготовки стрільби та управління вогнем, а також здійснили вогневе ураження умовного противника.


На Херсонщині продемонстрували готовність «Точка-У» до застосування


— Своєю чергою протидесантний резерв провів тренування з відбиття нападу умовного противника. Десантники, вміло зайнявши плацдарм, всіма наявними засобами ураження зупинили наступ вглиб нашої території сил та засобів морської піхоти умовного противника, що висадилася з кораблів на морське узбережжя, — розповів генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Під час третього – останнього етапу навчань екіпажі катерної тактичної групи, під прикриттям гелікоптерів армійської авіації, пройшли через заміновану водну ділянку, після чого відбили напад ворожих артилерійських катерів.

Запоріжжя ЗСУ Командування об'єднаних сил Навчання Україна Херсонщина