fbpx
Діти загиблих захисників безкоштовно харчуватимуться у школах

Діти загиблих захисників безкоштовно харчуватимуться у школах

Володимир Зеленський Законодавство Україна Харчування

Діти загиблих захисників України безкоштовно харчуватимуться у школах.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента України.

Напередодні президент України Володимир Зеленський підписав відповідний закон.

Йдеться про закон ухвалений Верховною Радою 5 листопада 2020 року під назвою «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти), помер під час захисту незалежності та суверенітету України» № 978-ІХ.

Документ має підвищити рівень соціального захисту дітей, батьки яких загинули, зникли безвісти чи померли, захищаючи суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України.


Читайте також: ООН оголосила грант на проєкт з допомоги ветеранам АТО/ООС


Закон закріплює загальнообов’язкову норму, згідно з якою органи державної влади та місцевого самоврядування, у підпорядкуванні яких перебувають державні та комунальні заклади дошкільної, загальної середньої, професійної чи фахової передвищої освіти, мають забезпечувати безоплатним харчуванням дітей загиблих героїв.

Попри вирішення важливого питання, у решті соціальний захист ветеранів, а також резервістів-підприємців української армії все ще законодавчо не врегульований.

Особливо важливим нюансом є порядок компенсації середньомісячного доходу таким особам за період залучення їх на збори чи призову.

Збори резервістів

Зараз у Верховній Раді є законопроєкт № 3554, який стосується особливостей оподаткування резервістів, які є фізичними особами-підприємцями.

Відповідні законодавчі ініціативи розроблені, аби частково врегулювати прогалини у соцзахисті таких осіб і дозволять встановити особливості їхнього оподаткування.

Проте ця законодавча ініціатива так і не відповідає на питання коли резервісти-підприємці зможуть отримувати компенсацію за призов на збори.

Володимир Зеленський Законодавство Україна Харчування