fbpx
Для армії США розробляють бойовий лазер потужністю 300 кВт

Для армії США розробляють бойовий лазер потужністю 300 кВт

Boeing General Atomics Лазерна зброя ОПК Світ США Технології

Компанії General Atomics і Boeing спільно розроблять прототип бойового лазера потужністю 300 кВт для армії США.

Про це інформує Мілітарний.

Спільна команда компаній General Atomics Electromagnetic Systems (GA-EMS) та Boeing отримала контракт від Управління швидких можливостей та критичних технологій армії США (RCCTO) на розробку твердотільної лазерної системи озброєння високої потужності класу 300 кВт.

Це буде лазер із «розподіленим посиленням» з вбудованим напрямком променя від Boeing.

Метою цієї угоди є створення демонстратора дизайну лазерної системи у вигляді простої та надійної конструкції. Компанії використовуватимуть свій відповідний досвід у сфері «направленої енергії», щоб забезпечити військам безпечний та ефективний бойовий захист.

У лазерній системі General Atomics використовуються дві лазерні головки Gen 7 в дуже компактному та легкому корпусі, які можуть без комбінування променів нарощувати потужність випромінювання до необхідних величин – це так зване «розподілене посилення».

У бойових лазерних установках зазвичай застосовують комбінацію променів від кількох твердотільних волоконнооптичних лазерів в один потужний промінь. Поєднувати доводиться до десятка променів малої потужності, що в свою чергу пов’язано з труднощами і може у підсумку призвести до втрат енергії лазера.

Компанії Boeing за цією угодою надасть програмне забезпечення з управління лазерним променем та установкою в цілому, включаючи збір даних, відстеження та наведення системи.

У серпні, цього року армія США випробувала свій перший прототип лазерної зброї, яка розміщується на шасі бронетранспортера Stryker.

Зброя, на розробку якої пішло 24 місяці, буде використовуватися для захисту солдатів від ворожих безпілотників, ракет, артилерійських боєприпасів та мінометних мін.

Під час бойового застосування обладнані лазером БТР Stryker стикалися з низкою реалістичних сценаріїв для випробування та щоб з’ясувати бажані характеристики для майбутніх систем протиповітряної оборони короткого радіусу дії.

Нова зброя покликана покращити спроможності протиповітряної та протиракетної оборони сухопутних підрозділів, одночасно знижуючи витрати на життєвий цикл системи через скорочення логістичних витрат.

Boeing General Atomics Лазерна зброя ОПК Світ США Технології