fbpx
Для Азовського моря ремонтують «Калкан»

Для Азовського моря ремонтують «Калкан»

«Азов Верф» Азовське море Морська охорона Судноремонт

На одному з малих катерів проєкту 50030 «Калкан» Морської охорони ДПСУ, що базується на Азовському морі, буде проведено поточний ремонт.

Про це повідомляє Ukrainian Military Pages

Вчора, 1 серпня 2019-го року, Маріупольський загін Морської охорони ДПСУ уклав договір на поточний ремонт малого катеру із завершенням робіт за сорок п’ять днів.

Вартість укладеної угоди складає 1,76 млн гривень при тому, що очікувана вартість ремонту складала 2,25 млн. Тобто економія завдяки майданчику Prozorro склало майже півмільйона гривень.

У відкритих електронних торгах взяли участь два підприємства з Маріуполя: Азовський судноремонтний завод (ТОВ «СРЗ») та ТОВ «КП КОМУНЕКОРЕСУРСИ», а також миколаївське ТОВ «Сервісне підприємство «Ліман». За результатами торгів перемогло у тендері на ремонт катеру зав. №813 ТОВ «КП КОМУНЕКОРЕСУРСИ».

До складу ТОВ «КП КОМУНЕКОРЕСУРСИ» входить завод “АЗОВ ВЕРФ”, який розташований в межах міста Маріуполя в гирлі річки Кальміус, в районі рибоконсервного заводу старої гавані (Гавань Шмідта).

За інформацією з офіційного сайту, у своєму розпорядженні завод має плавучий док вантажопідйомністю 600 тонн, а також сліп із вантажопідйомністю 200 тонн, з можливістю постановки до 6 суден.

Малий катер Морської охорони проекту 50030 “Калкан” серійно виготовлявся на суднобудівному підприємстві “Море” у Феодосії.

На перших катерах встановлювались двигуни 457К, на подальших його модифікаціях почали встановлювати також іноземні силові установки.

Короткі технічні характеристики:

Водотоннажність: 7,8 тонн
Довжина: 10,6 метрів
Швидкість: 30 вузлів
Екіпаж: 2 осіб+6 осіб десанту

«Азов Верф» Азовське море Морська охорона Судноремонт