fbpx
Для Бахрейну побудували перший вертоліт AH-1Z Viper

Для Бахрейну побудували перший вертоліт AH-1Z Viper

Bell Авіація Бахрейн Випробування Гелікоптери Світ США

Компанія Bell Helicopter приступила до льотних випробувань першого ударного вертольота AH-1Z «Viper» для Бахрейну.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на опубліковані фотографії з випробувань.

Вертоліт з серійним номером 2200 був помічений під час випробувального польоту в міжнародному аеропорту у штаті Техас (США).

Домовленість про продаж військовим Бахрейну партії озброєнь на суму близько 10 млрд доларів, в тому числі вертольотів AH-1Z, була досягнута в ході проведеного в листопаді 2017 року.

Державний департамент США 27 квітня 2018 року схвалив поставку Бахрейну в рамках програми «Іноземні військові продажі» 12 ударних вертольотів AH-1Z «Viper».

Також поставку супутніх озброєнь (ПТУР AGM-114 ракет WGU-59B APKWS-II, 20-мм гармат M197), обладнання (прицільні оптоелектронні комплекси AN / AAQ-30 TSS, нашоломні комплекси цілевказівки Optimized Top Owl, засоби зв’язку і РЕБ, системи держвпізнання «свій-чужий» APX-117), який навчає обладнання і послуг загальною вартістю до 911,4 млн доларів.

Перший контракт вартістю 240,266 млн доларів на поставку 12 вертольотів AH-1Z «Viper» для Повітряних сил Бахрейну США уклали з Bell Helicopter Textron в лютому 2019 року.

AH-1Z має чотирилопатеву, композитну систему несучого гвинта, форсовану трансмісію і нову систему цілевказання. Бахрейн стане першою закордонною країною, яка отримає вертольоти цього типу.

У березні 2021 року делегація Королівства Бахрейн відвідала підприємство Bell Amarillo в Техасі у Сполучених Штатах. За інформацією Bell, поставки вертольотів почнуться в кінці 2021 року.

Корпус вертольота AH-1Z «Viper» та представник Бахрейну. 2021 рік

Всі роботи за контрактом планується завершити в серпні 2022 року.

Нині на озброєнні Повітряних сил Бахрейну є близько 30 вертольотів AH-1 «Cobra» попереднього покоління в складі двох ескадрилій.

Купівля AH-1Z є частиною більш широкої програми модернізації вертолітного парку Збройних сил Бахрейну.

Bell Авіація Бахрейн Випробування Гелікоптери Світ США