fbpx
Для ДСНС локалізують виробництво французьких рятувальних машин

Для ДСНС локалізують виробництво французьких рятувальних машин

Аваков ДСНС МВС Співпраця Україна Франція

Для ДСНС в Україні локалізують виробництво французьких 370 інженерно-рятувальних комплексних машин для роботи на багатоповерхових будівлях.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Сьогодні був підписаний протокол щодо спільного виробництва на українських підприємствах машин розробки французької компанії Echelles Riffaud.

Таким чином Державна служба з надзвичайних ситуацій України отримає обладнання світового рівня для гасіння пожеж та порятунку людей у багатоповерхових будівель.

Це стало новою угодою між міністерством внутрішніх справ та компанією з Франції по технічному переоснащенню Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Першою була Міжурядова угода між Україною та Францією, що передбачає отримання для єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту 55 гвинтокрилів виробництва компанії Airbus, частина з них надійде до Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України.

У грудні 2018-го року в Україну прибули перші два гелікоптери H225 Super Puma, які закуповуються для потреб Міністерства внутрішніх справ, один з них був саме для ДСНС.

Наступного місяця прибув другий гелікоптер H225 Super Puma з бортовим номером 55 для ДСНС, третій H225 був доставлений у червні 2019 року. Четвертий французький гелікоптер за контрактом ДСНС отримувала наприкінці січня 2020 року, а п’ятий прибув у листопаді 2020 року.

Гелікоптер H225 Super Puma із бортовим номером 54

Гелікоптери Н225 у складі Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби Державної служби із надзвичайних ситуацій буде виконувати рятувальні та пошукові операції над морем та у горах, де умови особливо складні.

Аваков ДСНС МВС Співпраця Україна Франція