fbpx
Для флоту Іспанії збудують корабель підтримки BAM-IS

Для флоту Іспанії збудують корабель підтримки BAM-IS

Navantia ВМС Іспанії Іспанія Світ Суднобудування Флот

Міноборони Іспанії уклало з національною компанією Navantia контракт на будівництво корабля підтримки підводних рятувальних робіт BAM-IS.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на суднобудівнику компанію Navantia.

Планується, що передача корабля буде виконано протягом 42 місяців з моменту підписання угоди.

Уряд Іспанії уповноважив Міністерство оборони укласти з компанією Navantia контракт на будівництво для флоту країни нового корабля BAM-IS 11 жовтня 2021 року.

За даними Navantia, вартість замовлення оцінюється у суму 166,46 млн євро.

Фотографія з підписання угоди. Листопад 2021. Фото: Navantia

Контракт передбачає будівництво корабля BAM-IS, а також придбання та інтеграцію відповідного рятувального обладнання.

Роботи виконуватимуться на підприємстві Navantia в Пуерто-Реалі, що спеціалізується на будівництві суден великої водотоннажності.

Нині для проведення рятувальних та підводних операцій флоту Іспанії застосовують судно підтримки «Neptuno», термін експлуатації якого спливає.

Судно, зокрема, використовується для підтримки операцій протимінної боротьби, підводного ремонту, рятування екіпажів та підйому підводних човнів, водолазних робіт, археологічних досліджень, підйому затонулих кораблів тощо.

Судно підтримки ESPS Neptuno A20. Фото з відкритих джерел

Новий корабель візьме на себе ці функції, а також зможе виконувати рятування екіпажів підводних човнів НАТО та інші завдання з метою безпеки на морі.

За повідомленням Navantia, роботи над BAM-IS дозволять забезпечити близько 1100 робочих місць упродовж трьох із половиною років.

Корабель підтримки BAM-IS компанії Navantia

Крім того, очікується, що проєкт судна, що забезпечує проведення пошуково-рятувальних робіт під водою, матиме попит на міжнародному ринку з урахуванням збільшення кількості підводних човнів на озброєнні ВМС країн світу.

Navantia ВМС Іспанії Іспанія Світ Суднобудування Флот