fbpx
Для КМП США створюють нову колісну розвідувальну машину

Для КМП США створюють нову колісну розвідувальну машину

BAE Systems General Dynamics Textron Systems Бронетехніка Корпус морської піхоти США ОПК Світ США

Для КМП США створюють нову колісну розвідувальну машину.

Про це інформує Мілітарний.

Журнал MILMAG повідомляє, що Корпус морської піхоти США обрав компанії Textron Systems та General Dynamics Land Systems для початку переговорів про контракт на створення нової колісної розвідувальної машини (ARV). Для заміни бронемашин LAV- 25 у легких розвідувальних батальйонах.

Обидві компанії розпочали переговори щодо укладення контрактів. Очікується, що поставки прототипів для випробувань розпочнуться у 2023 фінансовому році.

Окрім того, Корпус морської піхоти також співпрацюватиме з BAE Systems, яка в даний час постачає плаваючі бойові машини (ACV), з метою вивчення можливості адаптації цих транспортних засобів до ролі розвідувальних машин, що може бути більш дешевою альтернативою створенню абсолютно нового типу транспортного засобу.

Пропозиція компанії GDLS залишається під питанням, оскільки вона отримала кошти на роботу за програмою вже у 2019 році, але досі не розголошувала інформацію щодо перебігу реалізації.

Неофіційно, на думку деяких експертів, це може бути корпус машини LAV II Double-V (DVH) з пілотованою баштою GD30. Кошти на роботу на цьому етапі (демонстратор технологій) були надані Бюро досліджень ВМФ США.

У свою чергу, пропозиція Textron Systems з’явилася 28 квітня цього року. Компанія представила прототип плаваючої легкої колісної розвідувальної машини Cottonmouth ARV 6×6, оснащеної дистанційно керованим бойовим модулем Kongsberg Protector RS4-J з 12,7-мм великокаліберним кулеметом Browning M2HB і протитанковою пусковою установкою FGM-148 Javelin.

До цього часу прототип, в рамках заводських випробувань, пройшов 1200 км.

За вимогами морської піхоти, бойова маса колісної розвідувальної машини (ARV) не повинна перевищувати 18 500 кг.

Планується придбати приблизно 500 транспортних засобів для заміни приблизно 600 LAV-25 на максимум 6,8 млрд. доларів США з поставками протягом п’яти років з дати вибору єдиного учасника, який наразі передбачається на 2024 фінансовий рік.

Бронетранспортери ACV (Amphibious Combat Vehicles)

Морська піхота США замовила 36 амфібійних бронемашин ACV (Amphibious Combat Vehicles). Компанія BAE Systems отримує фіксовано майже 184 млн доларів (183 840 645 доларів) на будівництво нових бронемашин.

 

 

BAE Systems General Dynamics Textron Systems Бронетехніка Корпус морської піхоти США ОПК Світ США